Locuințele cu seminee au un farmec deosebit, de aceea nici nu e de mirare că aceia ce se mută de la bloc la casă cu grădină, vor musai și câte un astfel de obiect cu dublă funcționalitate, decorativă și de încălzire, în camera pricipală.
Termoșemineele, variante de șeminee din ce în ce mai răspândite
Un tip modern de șemineu, care nu necesită o cameră special amenajată și se poate integra ușor în spațiu, devenind un punct de interes deosebit, este termoșemineul.
Un termosemineu are o suprafață vitrată suficient de mare pentru ca să se poată observa flăcările în timp ce asigură și încălzirea spațiului respectiv.
Foarte interesante sunt acele termoșeminee care funcționează pe bază de combustibil solid (peleți sau lemne) și care reușesc concomitent să asigure atât o temperatură plăcută în odaie, dar și o atmosferă extrem intimă, încărcată de romantism, deoarece rolul decorativ pe care îl are un produs din această categorie de șeminee este incontestabil.
Termoșemineele includ un know how de vârf în materie proiectare și fabricație, materialele superioare din care sunt realizate asigură un randament ridicat în utilizare.
Ceea ce deosebește net un termoșemineu modern de un șemineu clasic pe lemne este faptul că dispune de un compartiment de stocare mare, care asigură o funcționare a sa fără probleme, mai multe zile consecutiv, cu un randament ce depășește de regulă 80 – 90%.
Deoarece alimentarea acestuia cu peleți sau lemne (surcele, bușteni) se face la intervale de timp mai îndelungate și întreținerea sa este mai simplă. Pentru aceia ce își permit utilizarea de peleți, adică deșeuri din lemn comprimate, acest combustibil este cel mai bun, cu atât mai mult cu cât peleții sunt comercializați în pungi, lucru ce conduce la mai puțin spațiu necesar depozitării în condițiile în care se face și mai puțină murdărie decât în varianta utilizării de lemne obișnuite.
Termoșemineul cu peleți funcționează cu reziduuri de lemn comprimate ce ard bine, deoarece sunt foarte uscate. Se pun doar granulele în compartimentul de stocare. Acestea vor fi apoi aduse treptat în focar. Nu trebuie ca să se deschidă ușa în timpul funcționării. Când combustibilul este consumat complet, dispozitivul se oprește. Cele mai multe șeminee pe peleți au un termostat care menține nivelul dorit de căldură.
Cu cât este mai mare flacăra, cu atât mai multe granule sunt necesare și cu atât este mai scump este acest tip de combustibil, când se trage linie și se face un calcul al costului cu achiziționarea peleților.
Din acest motiv, este o soluție adecvată mai degrabă unei case de vacanță, ce are nevoie sporadic de aprindere a șemineului, nu de o locuință permanentă unde a rol de a înlocui un sistem de încălzire clasic.
Magazinele de profil comercializează atât șeminee clasice și/sau moderne, cât și modele de soba semineu.
Care sunt diferențele dintre un șemineu si o sobă tip șemineu?
– șemineul are dimensiuni mai mari, de multe ori fiind realizat conform indicațiilor clientului sau specialistului în amenajări interioare care personalizează o incintă cu un asemenea produs deosebit; o sobă șemineu este mult mai mică și nu ocupă foarte mult spațiu, fiind o prezență discretă, nu este punctul vizual principal din camera unde se amplasează;
– șemineul este mai spectaculos ca design, mai bogat ornamentat în cele mai multe cazuri, în timp ce soba șemineu e mai simplă, deși permite și ea a se vedea dansul flăcărilor din focar;
– șemineul se potrivește în odăi de dimensiuni medii sau mari, sobele șemineu în cele mici;
– de cele mai multe ori, un șemineu personalizat este mult mai scump decât o sobă șemineu;
– termenele de garanție pentru un șemineu clasic de obicei sunt mai îndelungate decât în cazul sobelor șemineu.
Intră pe alego.ro dacă vrei produse calitative la cele mai bune prețuri. În plus, o să beneficiezi și de transport gratuit la toate focarele, termofocarele, sobele pe lemne și coșurilor de fum în România, indiferent de locație.