Un afacerist focșănean a “pus” dobermanii pe un grup de muncitori și i-a lovit de față cu polițiștii. El este trimis în judecată

0
6363

Un focşănean de 47 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal (5 infracţiuni), ameninţare (2 infracţiuni) şi loviri sau ale violenţe (2 infracţiuni). Pentru trei infracţiuni de amenințare, procurorul de caz a dispus clasarea cauzei. Bărbatul era, la data comiterii faptelor, proprietarul unui parc auto situat în afara comunei Garoafa.

Conform rechizitoriului, în anul 2008 el a încheiat un contract cu o firmă pentru închirierea, pe o perioadă de 10 ani, a unui spaţiu pentru amplasarea unui panou publicitar în incinta parcului său auto. În baza acestui contract, la finele lunii martie 2016, bărbatul a fost înştiințat de firmă că ziua următoare, o echipă de muncitori va veni la panoul publicitar, pentru a schimba afişele şi pentru a face lucrări de întreţinere. Astfel, ziua următoare, la parcul auto s-au prezentat cinci persoane pentru a efectua lucrările stabilite. Potrivit procurorilor, inculpatul a deschis porţile parcului auto şi le-a permis muncitorilor să intre cu autoutilitara în curte. În timp ce muncitorii se pregăteau să înceapă lucrările, între şeful lor de echipă şi inculpat au apărut unele neînțelegeri legate de reglarea unor proiectoare de luminare a panoului publicitar. Urmare a acestor discuţii, inculpatul le-a cerut muncitorilor să oprească lucrarea, timp în care le-a şi adresat injurii şi cuvinte obscene. După acest incident, arată procurorii în rechizitoriu, inculpatul a a eliberat doi câini din rasa Doberman, dintr-o anexă a gospodăriei. În acel moment, muncitorii s-au refugiat în autoutilitara cu care au venit. Unii dintre ei au urcat în cabină, iar alţii în partea din spate a autoutilitarei pentru a nu fi atacaţi de câini.

Procurorii mai arată în rechizitoriu că după ce a dat drumul câinilor, inculpatul s-a înarmat cu o furcă şi cu un lanţ şi a început să le adreseze persoanelor vătămate ameninţări cu acte de violenţă. Totodată, el le-a cerut acestora să coboare din maşină. Mai mult, pentru a-i împiedica pe muncitori să plece cu maşina, inculpatul a închis porţile de acces în parcul auto cu o cheie.

În timpul scandalului, prin zonă a trecut un martor care îl cunoştea pe inculpat. Acesta din urmă, pe motiv că nu-şi găseşte telefonul mobil, l-a luat pe cel al martorului şi şi-a sunat soţia căreia i-a cerut să-l sune pe fratele lui şi să-i spună să vină la faţa locului. Mai întâi a fost apelată poliţia şi apoi fratele inculpatului. În scurt timp de la apelul prin 112, la faţa locului a ajuns un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Garoafa. Iniţial, inculpatul a refuzat să colaboreze cu poliţia, după cum se arată în rechizitoriu, iar în cele din urmă a afirmat că a avut o altercaţie cu cele cinci persoane care se aflau în interiorul maşinii. În tot acest timp, inculpatul nu a vrut să deschidă porţile de acces pentru a le permite poliţiştilor să intre, pe motiv că a pierdut cheile. Deşi poliţiştii au insistat, bărbatul nu a vrut să deschidă poarta, ba chiar a continuat să le ameninţe pe persoanele vătămate, spunând că “nu vor pleca pe picioarele lor de acolo, că are o furcă pe care o va folosi indiferent de consecinţe”.

 

Oameni loviţi în faţa poliţiştilor

Pentru că inculpatul a refuzat să colaboreze cu poliţiştii, unul dintre lucrătorii de poliţie a reuşit să discute cu una din părţile vătămate, care a apucat să povestească ce s-a întâmplat. În timp ce aceasta îi explica omului legii, de la distanţă, cele petrecute, inculpatul a lovit persoana care discuta cu poliţistul cu pumnul în zona feţei, prin geamul de la portieră. De asemenea, inculpatul a mers şi pe cealaltă parte a maşinii şi l-a lovit cu palma şi pe bărbatul care era la volan. Ulterior, inculpatul s-a îndepărtat de maşina în care erau muncitorii, cel mai probabil pentru a-şi aştepta fratele, iar una din victime a reuşit din nou să vorbească cu oamenii legii.

După ceva timp, fratele inculpatului a sesizat poliţia cu privire la faptul că acesta din urmă a fost implicat într-un scandal în timpul căruia i s-a sustras o sumă de bani. Procurorii arată în rechizitoriu că această situaţie nu a fost una reală şi că ea a fost susţinută şi de inculpat, cel mai probabil pentru a-şi justifica faptele. Atât inculpatul cât şi fratele au mai susţinut şi că nu mai au cheia de la porţi pentru a le deschide, situaţie în care soţia inculpatului a plecat la Focşani pentru a lua de acasă o altă cheie. Între timp, la faţa locului a mai ajuns un alt echipaj de poliţie, oamenii legii incercând să-l calmeze pe inculpat şi să-l determine să lase muncitorii să plece. Între timp s-a întors şi soţia inculpatului cu cheia de la porţi, dar acesta a refuzat în continuare să le deschidă.

La scurt timp, a ajuns la locul evenimentului şi fratele inculpatului căruia acesta i-a deschis poarta parţial pentru a putea intra. După ce a intrat în curte, fratele inculpatului s-a dus şi el lângă autoutilitară şi i-a ameninţat pe muncitori cu acte de violenţă şi cu moartea. De asemenea, acesta le-a cerut muncitorilor să coboare cu intenţia vădită de a-i agresa, spun procurorii. La rândul său, inculpatul a început să acuze persoanele vătămate că i-ar fi sustras o borsetă cu acte şi suma de 11.000 euro şi piese de BMW, fapte care, spun procurorii, nu corespundeau realităţii.

 

Inculpatului i s-a făcut rău subit

În cele din urmă, după somaţiile repetate ale poliţiştilor, inculpatul a deschis poarta. Apoi, atât persoanele vătămate cât şi inculpatul şi fratele său au ajuns la poliţie pentru a da declaraţii. Persoanele vătămate şi maşina în care se aflau au fost percheziționate, iar polițiştii nu au găsit nici banii şi nici piesele de maşină despre care a vorbit inculpatul. Între timp, inculpatului i s-a făcut şi rău şi a ajuns la spital. A depus la dosar un certificat medico-legal, dar nu i-a fost de ajutor pentru că o contuzie de la un genunchi s-a stabilit că era veche de 6 zile şi nu a putut fi susţinut şi confirmat din punct de vedere medico-legal. Procurorii mai arată în rechizitoriu că inculpatul a declarat că înainte ca muncitorii să se refugieze în autoutilitară, a fost impins de una din persoanele vătămate şi lovit apoi cu pumnii şi picioarele de celelalte patru. El a mai afirmat că în timpul acestei altercaţii i s-au mai distrus şi nişte bunuri, depunând la dosar şi poze cu o pereche de ochelari rupţi, un telefon cu display-ul spart, dar şi un ceas cu o curea desprinsă.

La audieri, inculpatul a infirmat comiterea vreunei infracţiuni de ameninţare sau lovire faţă de echipa de muncitori, susţinând că el a fost victimă, fiind agresat fizic de muncitori. Referitor la infracţiunea de lipsire de libertate, bărbatul a declarat că nu le-a permis muncitorilor să plece pentru că dorea ca ei să fie filmaţi pentru a demonstra astfel că el a fost agresat chiar în curtea proprietăţii sale. A mai spus şi că o persoană a văzut când el a fost agresat de muncitori.

Fratele inculpatului a fost şi el cercetat, dar nu a fost trimis în judecată, în cazul său anchetatorii dispunând clasarea pentru infracţiunile pentru care a fost cercetat.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani şi urmează ca judecătorii să verifice legalitatea sesizării instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here