Maria Daciana Ciubotaru a jucat semifinala națională de dublu fete la tenis U 16!

0
100

 

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 a evoluat în premieră la un campionat național U 16

Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, antrenată de Firicel Tomai și care va împlini 14 ani peste câteva zile, a participat în premieră la un campionat național U 16. Începând cu 5 ianuarie, Maria, beneficiara unui wild card oferit d organizatori, a evoluat la Campionatul Național Individual de Iarnă 2019, la Centrul Național de Tenis, la București.

În proba de simplu, a fost întrecută în calificări, cu 6-3, 6-1 de Alexia Iulia Mărginean, de la Asociația TC Sun.

În proba de dublu, însă, Maria Ciubotaru a urcat până în finala pentru locurile 3-4, făcând pereche cu Alexia Trașcă, de la Tenis Club București. În primul tur, Maria și Alexia au trecut cu 6-1, 2-6, 10-5 de Alexia Shara Iancu, Tenis Club București/Diana-Maria Ilie, Steaua București, iar în sferturi de finală au depășit cu 6-2, 1-6, 11-9 pe Briana-Maria Spătaru, LPS CSS Pitești/Cara Meșter, CS Tenis Marc. În semifinală, Maria Ciubotaru și Alexia Trașcă au fost întrecute cu 3-6, 6-1, 10-7 de cuplul Ioana Daria Macos, Dinamo București/Lavinia Tănăsie, CS Kofe, care avea să devină campion! În finala mică Maria și Alexia au fost depășite cu 3-6, 6-4, 10-2 de Andra Diana Stanciu, Club Sportiv Mamaia/Annemarie Cristmann, Sportul Studențesc.

Locul 4 obținut de Maria Daciana Ciubotaru la dublu fete, la Campionatul Național U 16 reprezintă un veritabil succes în condițiile în care Alexia Trașcă nu este una dintre partenerele obișnuite pentru ea. Dimpotrivă, Maria a câștigat la vârste mai mici turnee făcând pereche cu piteșteanca Briana-Maria Spătaru iar cu Cara Meșter a câștigat în decembrie 2018 titlul de campioană a României la dublu fete U 14!

Fostele sale partenere au alcătuit dublul învins în sferturi la U 16 de Maria Ciubotaru și Alexia Trașcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here