ULTIMA ORĂ! FOTO! Salvamontiștii vrânceni au salvat un adult și trei copii, blocați cu mașina în zăpadă

0
2478

Salvamontiştii din judeţul Vrancea au intervenit, sâmbătă, pentru recupera trei copii şi un adult, blocaţi într-o maşină înzăpezită pe un drum din zona montană. Incidentul s-a produs sâmbătă în zona Păuleşti din Munţii Vrancei. Un grup, format dintr-un adult şi trei copii care nu a mai putut înainta din cauza sulurilor de zăpadă formate pe şosea, a fost recuperat de salvamontişti, care îi sfătuiesc pe turişti să evite deplasările la munte în această perioadă.
„La baza Păuleşti, -2 grade, 10-20 cm grosimea stratului de zăpadă şi vânt extrem puternic, cu peste 70 km pe ora, ce viscoleşte zăpada. Dacă printre planurile de weekend se numără şi drumeţiile în zona montană, vă recomandăm să le amânaţi până la ameliorarea vremii. Evitaţi deplasările cu autoturismele, iar dacă este absolut necesar echipaţi-le corespunzător perioadei de iarnă şi informaţi-vă asupra stării drumurilor. O echipă de salvatori montani a intervenit pentru recuperarea a patru persoane, dintre care 3 copii, blocate într-un autoturism înzăpezit în zona Păuleşti”, au anunţat reprezentanţii Serviciului Public de Salvamont Vrancea.
Persoanele care se îndreaptă spre drumurile montane din judeţul Vrancea sunt sfătuite să solicite informaţii despre caracteristicile traseelor turistice, echiparea corespunzătoare şi prognoza meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here