DSVSA Teleorman: Niciun ou contaminat cu substanţa Fipronil nu a ajuns la consumatori

0
219

Inspectorii sanitar-veterinari din judeţul Teleorman dau asigurări că întreaga cantitate de ouă contaminate cu Fipronil, descoperită la o fermă din localitatea Drăgăneşti-Vlaşca, va fi distrusă. „Este vorba despre 4.280.000 de ouă, 55.000 dintre acestea fiind deja distruse. Restul produselor sunt, în acest moment, sechestrate în vederea distrugerii”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Rareş Hăbeanu.

Substanţa care a fost depistată în ouăle din judeţul Teleorman este clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca având un grad de pericol moderat, neavând efect cancerigen dovedit. Potrivit specialiştilor sanitar-veterinari, pericolul asupra sănătăţii apare doar în momentul ingerării unei cantităţi mari. „În ouăle din Teleorman s-a găsit o valoare mică de Fipronil, 0,02%”, a precizat sursa citată.

Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here