Doi tineri, ARESTAȚI la aproape un an după ce erau să omoare o bătrână în propria casă

0
1901

Doi tineri, unul de 18 ani, iar celălalt de 21 de ani, au primit mandate de arestare preventivă, ieri, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru tentativă la omor şi tâlhărie calificată. Propunerea de arestare a fost făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. A fost admisă de judecători, care au dispus arestarea celor doi bărbaţi pentru câte 30 de zile.

“(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestare preventiva şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 10.01.2019 şi până la data de 08.02.2019 inclusiv, a următorilor inculpaţi: – L(…) Marian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată (…) S(…) Romică Mădălin, cerectat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată (…) dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi inculpaţi. În baza art. 228 C.pr.pen. dispune încunoştinţarea unui membru al familiei pentru fiecare inculpat ori a unei alte persoane desemnată de fiecare inculpat. Se va încunoştinţa autoritatea competentă (…) dacă este cazul. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…) Cu drept de contestatie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Potrivit unor surse oficiale, cei doi tineri ar fi din comuna Slobozia Bradului. Victima lor ar fi din aceeaşi localitate, iar fapta ar fi fost comisă în luna martie a anului trecut. Din anchetă a rezultat că tinerii ar fi intrat în locuinţa unei bătrâne, în vârstă de aproximativ 80 de ani, pe care ar fi bătut-o crunt şi apoi i-ar fi luat o sumă mică de bani, pentru că atât au găsit în locuința acesteia. Femeia ar fi fost lovită cu un obiect controndent, iar rănile suferite i-ar fi pus viaţa în pericol, motiv pentru care fapta a fost încadrată la tentativă de omor calificat.

De la momentul comiterii faptei şi până în prezent, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au făcut cercetări şi au adunat probe, iar când acestea au fost suficiente, principalii suspecţi au fost aduşi la audieri, reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here