Membrii unei familii, bătuți cu bâta în timpul unui scandal la care au intervenit jandarmii

0
1814

Un focșănean a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violențe (4 acte materiale).

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, în ziua de 13 noiembrie 2017, în jurul orei 16.40, inculpatul a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanelor vătămate, soț și soție, și le-a lovit pe acestea. Victimele au suferit leziuni care au necesitat 2-3 zile, respectiv 50-55 zile de îngrijiri medicale.

La aceeași dată, inculpatul a mai lovit și o altă persoană vătămată, cu o bucată de lemn, și i-a provocat acesteia leziuni traumatice ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul nu s-a liniștit, arată procurorii în rechizitoriu, în sensul că în luna februarie a anului trecut a amenințat și lovit o a patra persoană vătămată.

La finele lunii noiembrie a anului 2017, la Parchet a ajuns un proces verbal al jandarmeriei din care rezulta faptul că, la data de 13 noiembrie, o patrulă din cadrul IJJ Vrancea a fost direcționată, în urma unui apel prin 112, la o locuință de pe Bulevardul Gării din Focșani. Aici, jandarmii au găsit patru persoane care au declarat că au fost agresate cu o bâtă de inculpatul trimis acum în judecată. Totodată, victimele agresiunii au ajuns, în aceeași seară, la Spitalul Județean de Urgență Focșani pentru a primi îngrijiri medicale.

La audieri, una dintre victime a declarat că pe fondul unor conflicte familiale, inculpatul a pătruns în curtea locuinței familiei sale. Deși inculpatului i s-a cerut să plece, acesta a refuzat. Pentru că era zarvă mare, din locuință a ieșit o altă persoană vătămată, care s-a deplasat cu ajutorul unui baston înspre inculpat și i-a cerut să plece. În acel moment, inculpatul l-a lovit cu pumnul în bărbie pe bărbatul care ieșise din casă și l-a trântit la sol, apoi inculpatul a fugit. În timp ce femeia care i-a cerut inițial să plece inculpatului încerca să-și trezească soțul din starea de inconștiență, inculpatul a revenit la locuința soților, de această dată având asupra sa o bâtă din lemn, cu care a lovit-o pe femeie în brațul stâng și în spate.

Tot atunci, femeia lovită a aflat că inculpatul l-ar fi lovit și pe fiul său în timp ce acesta se afla pe stradă, situație confirmată de a patra parte vătămată, care a declarat că s-a întâlnit cu inculpatul și că acesta l-a lovit cu bâta de două ori în zona picioarelor și o dată în zona umărului. Persoana vătămată a spus că după ce a ajuns la UPU s-a întâlnit cu părinții săi, ocazie cu care a aflat că și ei au fost loviți de același bărbat. Din anchetă a mai rezultat că inculpatul a avut o relație de concubinaj cu fiica, respectiv sora persoanelor vătămate.

Referitor la fapta din februarie 2018, în rechizitoriu se arată că femeia, persoană vătămată în dosar, a mers la locuința inculpatului pentru a-i cere actul de identitate al fiicei sale. Inculpatul a ieșit la poartă, a împins-o pe femeie în gard și apoi a plecat. La fața locului au ajuns din nou jandarmii.

La audieri inculpatul a recunoscut că a pătruns fără drept în curtea locuinței foștilor socri și că l-a lovit cu bâta din lemn pe fostul cumnat. De asemenea, a susținut că pe tatăl fostei sale concubine nu l-a lovit cu bâta, ci doar l-a împins. A mai recunoscut și că a împins-o pe femeie în urma incidentului din februarie. În schimb a negat că pe data de 13 noiembrie 2017 a lovit-o cu bâta pe aceasta din urmă. Asta deși femeia a avut nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite.

Conform rechizitoriului, inculpatul a mai avut probleme cu legea, el suferind multiple condamnări pentru infracțiuni săvârșite cu violență. Bărbatul este recidivist postexecutoriu, fiind liberat condiționat în iulie 2015 cu un rest de 523 zile dintr-o pedeapsă de aproximativ 6 ani pentru tâlhărie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here