Un militar va alerga de la Galați la Focșani, pe 24 Ianuarie, pentru a ajuta o tânără care suferă de scolioză

0
2010

Caporal Laurențiu Cobzaru, din cadrul Unității Militare 02468 Smârdan, Galați, și-a propus să celebreze data de 24 Ianuarie într-un mod inedit. Militarul intenționează ca la această dată să organizeze un ultramaraton intitulat  „24 Ianuarie – Unirea  Principatelor Române’’, între orașele Galați și Focșani, evenimentul având totodată și scop caritabil. Acesta va parcurge distanța de 90 km, cu plecare din orașul Galați către orașul Focșani, punctul final al  alergării fiind Piața Unirii. El își dorește ca în felul acesta să o ajute pe  Ana – Maria Tudor, o tânără în vârstă de 18 ani din Galați, care suferă de scolioză și care are nevoie de numeroase intervenții chirurgicale.

„Sportul pentru noi este o pasiune, iar această pasiune ne reunește an de an, la evenimentele organizate fie cu ocazia sărbătorilor naționale, concursuri naționale sau internaționale, fie pentru acțiuni de strângeri de fonduri în scopuri caritabile.  Mi-am propus organizarea unei alergări intitulată: „24 Ianuarie – Unirea  Principatelor Române’’ , având și scop caritabil pentru Ana-Maria Tudor, campanie umanitară: „Vreau să dansez, să alerg, să fiu NORMALĂ!’’ cu sprijinul domnului Munteanu Silviu (Reprezentant Liga Militarilor Profesioniști), Primăria Focșani și a domnului Ioan Chifu, care mă va însoți cu mașina personală. Noi, oamenii, suntem niște ființe sociale, care până la a oferi altcuiva mai întâi trebuie să ne satisfacem nevoile proprii și cum suntem obișnuiți să trudim aproape o viață  întreagă pentru a ne crea o condiție materială de invidiat, uităm că în jurul nostru există oameni cu și mai multe probleme decât lipsa unui tip de telefon nou apărut sau lipsa hainelor de ultima modă”, spune caporal Laurențiu Cobzaru.

De-a lungul timpului, caporal Laurențiu Cobzaru a participat la numeroase evenimente sportive cu scop caritabil. Pe 1 Decembrie el a alergat alături de angajați din cadrul I.S.U- Galați și Brăila, pentru a ajuta un coleg de profesie militar cu mari problem de sănătate.  Pe 14 decembrie el a participat la semimaratonul intitulat „O zi bună este atunci când toți ne întoarcem acasă’’, organizat în scop caritabil pentru un pompier din cadrul I.S.U Braila.

Itinerariul traseului pentru ultramaratonul de pe 24 Ianuarie va fi următorul: orașul Galați, localitățile Șendreni, Braniștea, Independența, Piscu, Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi, Fundeni Noi, Lungoci, Nănești, Călienii Noi, Vulturul, Boțârlău, Răstoaca, intersecția DN23 cu DN23A, Bulevardul Brăilei, Strada Unirea Principatelor, Bulevardul Unirii, punct final Piața Unirii (Primăria Focșani).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here