Șoferi băuți, trimiși în judecată de procurori; unul dintre ei a intrat cu mașina în gardul unei case

0
851

Mai mulți conducători auto au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Unul dintre șoferi este din satul Bizighești, comuna Garoafa. Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 15 iulie 2018, acesta a condus un autoturism pe raza comunei Garoafa, băut fiind. El a fost oprit în trafic și pentru că mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost dus la spital pentru probe de sânge, aici ieșindu-i o alcoolemie de 1,20 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă și 1,05 grame la mie alcool pur în sânge la cea de-a doua probă.

La audieri, bărbatul a recunoscut fapta. A spus că a fost la pescuit, iar în după-amiaza zilei de 15 iulie s-a întâlnit cu un prieten și au consumat împreună 2,5 litri de bere. Bărbatul a explicat că în jurul orei 22.00 a fost sunat de fiica sa, care i-a spus să vină acasă pentru că mamei sale, respectiv soției inculpatului este rău. Șoferul a precizat că întrucât nu a avut la dispoziție un alt mijloc de transport și nici nu a găsit pe nimeni care să conducă în locul său, s-a urcat el la volanul mașinii și a plecat spre casă, scopul fiind acela de a-și duce soția la o unitate medicală. Potrivit unor surse, numele inculpatului mai apare și într-un alt dosar, aflat pe rolul instanței.

Un alt șofer trimis în judecată are 26 de ani și este din Nereju. Acesta, la data de 4 iunie 2018, a condus un autoturism prin satul Petrești, comuna Vînători, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. El conducea un BMW în momentul în care a fost oprit în trafic de polițiști. La testarea cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au dus apoi pe șofer la spital pentru probe de sânge, probe care au indicat o alcoolemie de 1,30 grame la mie alcool pur în sânge. La spital, șoferul a refuzat să-i fie recoltată și cea de-a doua probă de sânge. El a declarat că a a consumat bere la o stație peco din Focșani și apoi a plecat împreună cu alte două persoane către Crângul Petrești pentru a se plimba. A adăugat că în timp ce se deplasa către Focșani, dinspre Petrești, a fost oprit de poliție și testat cu aparatul alcooltest.

Cel de-al treilea bărbat trimis în judecată pentru o infracțiune la regimul rutier are 39 de ani și este din Jorăști, comuna Vînători. Procurorii arată în rechizitoriu că la data de 16 august 2018, acesta a condus un autoturism Audi pe un drum din comuna Biliești, deși băuse bine înainte.

Bărbatul a fost testat după ce a provocat un accident rutier, intrând cu mașina în porțile de acces în curtea unei locuințe. După impact, mașina a luat foc, iar cel care a sunat la 112 a fost proprietarul casei. În momentul în care au ajuns la locul accidentului, polițiștii l-au găsit acolo pe șoferul implicat în evenimentul rutier. Astfel, el a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, șoferul a ajuns la spital și i s-au recoltat două probe de sânge. Rezultatul a fost de 1,70 grame la mie alcool pur în sânge, respectiv 1,55 grame la mie alcool pur în sânge. Șoferul a recunoscut fapta și a declarat că, anterior evenimentului, a consumat împreună cu un alt bărbat 5-6 pahare de vin. Ulterior, a fost rugat de amicul de pahar să-l ducă acasă, lucru pe care inculpatul l-a făcut chiar dacă era băut. A adăugat că în comuna Biliești, într-o curbă, a pierdut controlului volanului, mașina a intrat în derapaj și a intrat în coliziune cu gardul unei locuințe, iar în momentul impactului mașina a luat foc. Prietenul de pahar al inculpatului a spus, la audieri, că acesta din urmă s-a oferit să-l ducă acasă, întrucât el fusese anunțat de mama sa că tatălui său îi este rău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here