Primăria Golești va finaliza anul acesta trei investiții în infrastructură

0
1513

Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a anunțat că anul acesta intenționează să finalizeze trei proiecte mari de investiții. ,,Anul acesta intenționăm să finalizăm trei mari proiecte mari de investiții locale. Este vorba de noul sediu al primăriei, cu toate că are termen de finalizare în anul 2020, grădinița cu program prelungit și asfaltarea tuturor drumurilor din localitate. Sunt proiecte care vor schimba fața localității și care vor îmbunătății activitatea administrației publice locale”, a afirmat primarul Alexandru Zar.

Noul sediu al Primăriei Golești are o valoare de execuție de peste 2,2 milioane de lei. Primarul Alexandru Zar a precizat că actualul sediu al primăriei este construit în 1923 şi de atunci nu a suferit nicio reparaţie capitală, ceea ce face ca activitatea funcţionarilor în acest imobil să nu se mai facă în siguranţă. Mai mult, actuala clădire împiedică desfăşurarea corectă a circulaţiei pe DN2 E85. „Am luat decizia de a construi un alt sediu deoarece actualul sediu este poziționat foarte prost, în vecinătatea drumului european opturând chiar vizibilitatea şoferilor în sensul de deplasare către Bucureşti, mai ales că în faţa primăriei se află şi intersecţia cu drumul județean spre Cîrligele. Actuala clădire ocupă 90%  din vizibilitate și au loc foarte multe accidente“, a precizat primarul Alexandru Zar. Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter şi etaj, va avea birouri pentru funcţionari, o sală de şedinţe, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar şi un spaţiu pentru arhivă.

Primăria Golești va finaliza anul acesta lucrările de construire a unei grădinițe cu program prelungit. Lucrările constau în construirea unui imobil în cadrul căruia se vor afla trei săli de clasă, vestiar copii, cabinet medical, grup sanitar preșcolari, sală materiale curățenie, grup sanitar educatori, vestiar, cancelarie. De asemenea, în cadrul grădiniței vor funcționa și două săli afterschool. Valoarea estimată este de aproape 1,3 milioane de lei.

Totodată, Primăria Golești va continua în această primăvară un proiect de investiții ce vizează asfaltarea a 20 de străzi cu o lungime totală de 7,8 kilometri. Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare și au demarat procedurile de achiziție pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). „În această primăvară vom continua lucrările de asfaltare a 20 de străzi, care au o lungime totală de aproape 8 kilometri. Așa cum am promis, vom asfalta toate străzile care în acest moment nu sunt asfaltate. Sper ca la sfârșitul acestui an toate străzile din comuna Golești să fie asfaltate”, a precizat primarul Alexandru Zar. Finanțarea este asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea investiției este de un milion de euro. Prin proiectul finanțat prin PNDR vor fi asfaltate străzile: Fundătura Potecii, Adâncata, Matei Basarab, Mioriței, Mugur, Pionieri, Șoseaua Națională, Tineretului, Căprioarei, Ceahlău, Vergului, Teiului, Florilor, Victoriei, Spiru Haret, Foișor, Vasile Alecsandri, Aurel Vlaicu, Crinului, Pășunii – asimilat DC 212.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here