Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici – interimari la Transporturi şi Dezvoltare Regională

0
82

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, şeful statului a semnat decretul pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, ca viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, interimar şi decretul pentru desemnarea Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene, ca ministru al Transporturilor, interimar.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, astfel încât să fie asigurată continuitatea activităţii în cele două domenii, a anunţat, luni, Guvernul, printr-un comunicat de presă. „Am propus desemnarea miniştrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi şi Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiţii. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluţii definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcţii”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă, citată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „Guvernul înţelege pe deplin responsabilităţile guvernării şi cele ce decurg ca urmare a preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene” şi este „vital” ca la prima reuniune cu Colegiul Comisarilor să participe titularii tuturor portofoliilor din Executiv. „Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul şedinţelor de Guvern, cât şi în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor şi asigurarea continuităţii activităţii. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămână la Bucureşti, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuţii depline în exercitarea funcţiilor”, se subliniază în comunicat.

De asemenea, se menţionează că Guvernul aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, „aşa cum prevede Constituţia României şi cum precizează deciziile Curţii Constituţionale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here