Galaţi: Un fotbalist a recuperat Sfânta Cruce din apele Dunării

0
84

Un fotbalist de la echipa Viitorul Hârlău din judeţul Iaşi a recuperat, duminică, Sfânta Cruce din apele reci ale Dunării, în urma ritualului săvârşit de arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, în faţa a peste 2.000 de gălăţeni. După slujba de sfinţire a apelor, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a aruncat crucea de Bobotează în apele Dunării, moment în care militarii prezenţi la eveniment au tras în aer trei salve de armă. După crucea de Bobotează s-au aruncat în apele Dunării 16 bărbaţi, iar cel care a recuperat preţiosul odor a fost Ioan Pârlog, un tânăr de 26 de ani, din Huşi.

Bărbatul a spus că a venit la Galaţi pentru a petrece Anul Nou şi a rămas şi pentru Bobotează. Ioan Pârlog este fotbalist la echipa Viitorul Hârlău şi speră să aibă noroc în acest an şi să promoveze cu echipa din liga a IV-a în care se află acum. „Dedic această cruce mamei mele şi sper ca această cruce să-mi poarte noroc, să fiu sănătos tot anul. Sunt foarte fericit că am scos crucea din apă, mai ales că mâine e ziua mea, e ca un cadou de ziua mea”, a spus tânărul.

Aproximativ 2.000 de persoane au asistat, duminică, la slujba de Bobotează, oficiată pe Faleza Superioară a Dunării din Galaţi, în timp ce s-au înregistrat mai multe averse de ninsoare. La poalele bisericii fortificate Precista a avut loc tradiţionala slujbă de Bobotează oficiată de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, care a sfinţit 15.000 de litri de apă, în 13 căzi din lemn, după tradiţie, decorate cu cetină şi tricolor.

La altarul amenajat în aer liber au fost amplasate, de-a dreapta şi de-a stânga, două cruci din gheaţă, în amintirea proverbialului ger al Bobotezei, când frigul forma sloiuri pe Dunăre, din care se cioplea crucea de Bobotează.

Întregul articol pe https://bit.ly/2C4LG2p

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here