Sportul vrâncean în 2018. Baschetul de seniori, cadoul făcut de sport focșănenilor!

0
105

Profesorul Petruț Mihai mi-a vorbit cu ceva timp în urmă despre un proiect care avea nevoie de o bună pregătire pentru a fi pus în operă: constituirea la Focșani a unei echipe de baschet seniori! La vremea respectivă, era în urmă cu doi ani, am scris despre o asemenea intenție, dorință, posibilitate. Oricum ar fi fost numită, anunța un eveniment spectaculos în sportul focșănean. Baschetul în sine este un sport al spectacolului, cu artificii tehnice, dinamic, în care răsturnările de scor sunt posibile pe secțiuni scurte de timp, foarte plăcut ochiului. Echipele de juniori – de la cei mici până la U 20 – ale Focșaniului, dovediseră virtuțile baschetului și își confirmaseră posibilitățile în ani cu medalii de vicecampioni ai României, ori cu selecții în loturile naționale ale baschetbaliștilor formați aici. Exista, așadar, o cultură a baschetului care își aștepta întâlnirea cu o echipă de seniori.

În vara lui 2018, intențiile profesorului Petruț Mihai, susținute de directorul CSM Focșani 2007, profesorul Viorel Ciubotaru și în acord cu dorința primarului Cristi Valentin Misăilă au fost concretizate în înscrierea echipei de baschet seniori în campionatul Ligii Naționale, alcătuirea lotului, inclusiv prin importul a doi jucători americani. Ideea de bază a fost să fie valorificat potențialul oferit de produse ale baschetului focșănean – jucători obișnuiți cu performanța din postura de vicecampioni U 20 ai României ori componenți ai Naționalei de seniori a României, alți baschetbaliști tineri ai Focșaniului, ca și jucători foarte tineri, talentați, componenți ai actualei echipe U 16 a LPS-CSM Focșani 2007. A rezultat un ansamblu ce a generat o echipă care, la finalul anului 2018, se află pe locul al cincilea al clasamentului seriei C a Ligii Naționale. Dincolo de rezultatele din jocuri, mai importante au fost prestațiile baschetbaliștilor focșăneni în meciurile din Sala Polivalentă, în care au venit din ce în ce mai mulți spectatori. Care au devenit, foarte repede, suporteri ai jucătorilor CSM Focșani 2007. Și care se trăiesc la fiecare joc de pe teren propriu al favoriților bucuria la reușitele acestora, le sunt alături atunci când nu câștigă.

Sâmbătă, 29 decembrie, la meciul focșănenilor cu Agronomia București, au fost mai mulți spectatori decât de obicei. S-au bucurat de victoria focșănenilor, dar și de cadoul numit baschet de seniori pe care l-au primit în acest an de la sportul focșănean!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here