Sărbători la UPU! Vrânceni, la Urgențe din cauza accidentelor rutiere și a altercațiilor

0
178

Medicii și asistentele din cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului  Județean Sfântul Pantelimon Focșani au avut parte de o activitate intensă la sfârșitul anului trecut. Deși în perioada sărbătorilor cei mai mulți dintre pacienți au problemele digestive, dacă ținem cont de cazurile din anii trecuți, de data aceasta vrâncenii au ajuns la UPU mai mult din cauza accidentelor rutiere și a agresiunilor fizice. În noaptea dintre 30 și 31 decembrie 2018, la UPU Focșani au ajuns 102 pacienți. Unul dintre aceștia prezenta multiple contuzii rezultate în urma unei agresiuni fizice.

În ultima zi a anului trecut și în prima zi din 2019, 106 persoane au ajuns la UPU Focșani pentru îngrijiri medicale. Printre acestea s-au numărat patru victime ale unor agresiuni și două victime ale unui accident rutier. Astfel, o tânără de 29 de ani, din Ilfov, a ajuns la UPU, luni, 31 decembrie 2018, în jurul orei 17.26, după ce ar fi fost agrestată. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, ea prezenta „traumatism cranio-facial prin agresiune cu hematom suborbital”. În aceeași seară, în jurul orei 18.05, un adolescent de 14 ani, din Focșani, a ajuns la UPU tot ca urmare a unei agresiuni. El prezenta „traumatism cranio-facial prin agresiune cu fractură de mandibulă”, dar a refuzat internarea. Imediat după miezul nopții, doi tineri de 19, respectiv 23 de ani, ambii din comuna Vânători, au ajuns la UPU după ce au fost victimele unui accident rutier. Potrivit buletinului de presă, tânărul în vârstă de 19 ani prezenta contuzie și a fost internat în cadrul secției Ortopedie, iar cel de 23 de ani prezenta „traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de cunoștință, contuzie toraco-lombară fractură intertrohanteriană stângă“ și a fost internat în cadrul aceleiași secții.

Tot în noaptea dintre ani, la UPU s-a mai prezentat și un adolescent de 17 ani, care prezenta arsuri la nivelul palmelor, suferite, cel mai probabil, în timp ce utiliza materiale pirotehnice. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Judeţean, tânărul a ajuns la UPU în jurul orei 02:46, dar a refuzat internarea.

În cea de-a doua zi a acestui an, la UPU Focșani s-au prezentat persoane care necesitau îngrijiri medicale, ca urmare a unor accidente rutiere sau a unor agresiuni. O femeie în vârstă de 59 de ani, din Valea Sării, care prezenta multiple traumatisme, suferite în urma unui accident rutier, a fost internată în cadrul secției de Chirurgie. O altă femeie, în vârstă de 32 de ani, din Galați, a fost internată în cadrul aceleiași secții cu diagnosticul de traumatism cranian, tot ca urmare a unui accident rutier.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Vulturu și un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Focșani, au ajuns la UPU în a doua zi din an, după ce au băut prea mult și au fost implicați în altercații fizice. Tot ca urmare a unei agresiuni, o adolescentă de 17 ani, din Mărășești, a ajuns la UPU. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, tânăra prezenta contuzii la nivelul feței și al picioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here