Preşedintele ANPC vrea să aplice amenzi la cifra de afaceri, pentru agenţii economici ce pun în pericol sănătatea românilor

2
152

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Pârvu (FOTO), a afirmat joi că trebuie găsite soluţii pentru a putea închide definitiv activitatea unor agenţi economici care încalcă articole de lege ce pun în pericol sănătatea populaţiei, dar şi pentru a aplica amenzi la valoarea cifrei de afaceri. „O nemulţumire a mea este vizavi de amenzi. Avem acea lege a prevenţiei şi am practicat-o, dar am constatat că procentul celor care nu respectau legea era mai mare. Am încercat să găsim soluţii să nu amendăm, dar în prezent sunt agenţi economici care ne râd în faţă şi spun: „scrieţi ce vreţi că oricum valoarea amenzii nu contează, se plăteşte jumătate din minim, după cum ştiţi în termen de 15 zile. Adică mergem la un hipermarket şi îl amendăm cu 10 milioane de lei vechi, 1.000 de lei, şi vă daţi seama ce afectat este. În acest sens o să lucrez cu domnul ministru Daea pe măsurile care sunt aplicate prin OUG 21, măsuri complementare care se pot aplica agenţilor economici, în sensul că ei pot fi închişi temporar 30 de zile, 6 luni, un an, iar în viitoarea gândire poate vor fi închişi definitiv, pentru că atunci când pui în pericol sănătatea cetăţenilor României credem că nu este normal să îţi mai poţi desfăşura o activitate economică. Cred că vom găsi soluţiile legale atât în zona de amenzi contravenţionale, cum sunt în alte zone unde se aplică amenzi la cifra de afaceri, să se aplice amenzi la valoarea cifrei de afaceri şi în zona în care se încalcă articole de lege care pun in pericol sănătatea populaţie”, a precizat Marius Pârvu, într-o conferinţă la MADR.

El a mai spus că în ultima şedinţă de Guvern din 2018 s-a adoptat o măsură de reorganizare a laboratorului LAREX, care era până acum în subordinea ANPC, dar ca entitate era finanţată din venituri proprii, iar acum a devenit prin HG o direcţie a ANPC, fiindu-i alocate sume „care nu s-au alocat niciodată”.

Întregul articol pe https://bit.ly/2RzNFoW

2 COMENTARII

  1. Domnului presedinte pentru a intelege fenomenul ii recomand sa vizioneze filmul romanesc ”ULTIMUL CORUPT DIN ROMANIA” acesta fiind depistat ca fiind nimeni altul decat un amarat de patron de gogosarie,ridicat cu mascatii dupa ce s-a dus la o intalnire intr-o benzinarie cu sageata uni politician pentru a da o SPHAGA de 800 euro in schimbul AUTORIZATIEI de la PROTECTIA CONSUMATORILOR.Dupa ce o sa vizioneze filmul care reflecta realitatile concrete si actuale ale Romaniei de ieri de astazi si de maine,o incercare de a prezenta capitalismul original si coruptia generalizata din Romania ,probabil ca domnul presedinte o sa inteleaga ca nu marirea cuantumului amenzilor prin modificare legii reprezinta solutia salvatoare.Domnul presedinte ar trebui sa elimine mai intai de toate deficientele din comportamentul subordonatilor de la centru pana in teritoriu care solutioneaza in mod selectiv sesizarile pe care le primesc si care te trateaza cu siktir cand ii interoghezi despre modul de rezolvare in termen al sesizarilor inregistrate.De multe ori unii comisari iti raspund verbal binenteles ca trebuie sa te adresezi altor autoritati ai caror functionari au salarii mult mai mari decat ale lor,de exemplu la POLITIA LOCAL unde un politist local are salariu dublu fata de un comisar OPC.Acesta este si motivul pentru care acolo unde nu exista un interes ,sesizarile unor consumatori neinformati se rezolva la modul”DACA ESTI ORB NE MAI VEDEM ”,”DACA ESTI SURD NE MAI AUZIM”

  2. Daca comerciantii sunt considerati de catre domnul presedinte ca pot fi mai buni sau corecti doar de frica unor pedepse sau in speranta unei rasplati atunci suntem intradevar o adunatura jalnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here