Colegiul Unirea, selectat pentru înființarea unui centru regional de dezvoltare a roboticii

0
403

Început în forță pentru echipa de robotică BRICKBOT de la C.N. Unirea. Nu s-au risipit încă ecourile sărbătorilor și prietenii roboților din echipa Brickbot, participantă la competiția internațională First Tech Challenge, a demarat deja pregătirile pentru noul sezon…

Pe 5 ianuarie, la Iași, în Sala pașilor pierduți a Universității “Al. I. Cuza” va avea loc etapa regională a competiției, cu participarea a 26 de echipe, într-un format care nu are clasamente oficiale, ci doar verificări de etapă. În cadrul recentului proiect bilateral demarat “Sezonul România- Franța” (amănunte pe http://www.cultură.ro/sezonul-românia-franța ) organizația NAȚIE PRIN EDUCAȚIE (NPE), cea care manageriază competiția First Tech Challenge (FTC) în România, a înscris proiectul educațional “Robotique le nouveau sport d’équipe”, ce presupune un schimb de experiență în domeniul roboticii de tip FTC cu American School Of Paris ASP).

NPE are ca proiect crearea de centre regionale de dezvoltare a roboticii și a selectat pentru înfăptuirea acestui deziderat 5 colegii din țară:   Beclean – Colegiul Național Petru Rareș, Baia Mare – Colegiul Național Vasile Lucaciu, Deva – Colegiul Național Decebal, Arad – Colegiul Național Moise Nicoara și Focșani – Colegiul Național Unirea.

Au arătat că au pasiune atât mentorii, cât și elevii membri, că au disponibilitate și resurse să ghideze și să inspire regional. (Au) șansa să descopere pe parcursul experienței din Paris idei pentru planurile de viitor, pentru dezvoltarea de proiecte STEM și pentru echipa de robotica în special.

Cele 5 echipe, constituite dintr-un mentor și doi elevi, vor merge la ASP să împărtășească din experiența lor despre greutăți și succese, despre idei puse în practică, despre invenții și vor susține demonstrații cu roboții proaspăt testați în competițiile regionale. Menționam că echipajul CNU, Brickbot, îi are în componență pe Alexandru Chelmuș și Andrei Istudor, elevi, însoțiți de Adrian Colin – mentor, iar deplasarea la Paris este programată în perioada 8-14 ianuarie.

Proiectul se va finaliza printr-o conferință, în luna mai, când 10 elevi și 2 profesori de la ASP vor sosi în România. (Proiectul) este finanțat integral din fonduri de la Ministerul Culturii și alte surse de finanțare asigurate de NPE.

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here