A început „VÂNĂTOAREA” de locuri de parcare, după ce peste 1200 de focșăneni nu și-au reînnoit contractele de închiriere

0
2287

Peste 1200 de focșăneni își vor pierde locul de parcare pentru că nu și-au reînnoit contractele de închiriere cu societatea Parking. Termenul până la care aceste contracte trebuiau vizate pentru anul 2019 era sfârșitul anului trecut, conform actelor semnate cu Parking. Însă zeci de focșăneni au venit, ieri, în prima zi de lucru din 2019, să reproșeze că nu au fost informați despre termenul până la care trebuiau să achite tariful de parcare și își prelungească vechile contracte. În schimb, au venit și focșăneni la „vânătoare” de locuri de parcare, care au cerut informații despre locurile de parcare disponibile pentru a le închiria.

Foarte mulți focșăneni au fost nemulțumiți că nu au fost anunțați că trebuie să își reînnoiască documentele deși societatea Parking a anunțat de acum două luni că începe să avizeze contractele pentru 2019 iar în ultima săptămână a anului trecut a introdus și plata online, pentru a veni în sprijinul celor care nu se puteau deplasa la sediul societății. Chiar și așa, au fost prelungite doar 5870 de contracte din cele 7100 contracte pentru parcări de reședință. Aceasta în ciuda avertizărilor reprezentanților Parking că persoana care nu își prelungește contractul își pierde dreptul de preemțiune, locul respectiv de parcare urmând a fi atribuit pe principiul „primul venit, primul servit”.

Directorul Parking, Nicușor Statache, ne-a precizat că termenul până la care contractele puteau fi prelungite a expirat la sfârșitul anului trecut. „În toate contractele, la capitolul 5, se precizează valabilitatea și perioada de prelungire a contractelor,  care este cu 30 de zile înainte de expirarea contractului. Noi aplicăm prevederile contractuale. Anul trecut am informat prin toate canalele de informare despre aceste termene, obligațiile pe care le au. Mai mult, am devansat cu 30 de zile perioada în care aceste contracte puteau fi prelungite și am introdus plata online, ne-a spus directorul Parking.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here