730 de PFA și întreprinderi individuale vrâncene riscă să fie radiate automat de Registrul Comerțului

0
858

730 de persoane fizice autorizate (PFA) și întreprinderi individuale vrâncene riscă să fie radiate automat din 19 martie de către Oficiul Registrului Comerțului (ORC) dacă nu își modifică obiectul de activitate și nu își limitează numărul de angajați până la 17 ianuarie 2019. ORC a anunțat că obligațiile au fost introduse în urmă cu doi ani, când a fost stabilit un termen larg de conformare. La nivelul județului sunt 574 persoane fizice autorizate și 156 întreprinderi individuale care nu au efectuat schimbarea până la acest moment și riscă acum să fie radiate. La nivelul județului Vrancea funcționau 16.458 agenți economici, din care 6.646 de persoane fizice autorizate. La data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, arată ONRC.

Actul normativ menționat precizează că „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”. În cazul celor al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului le va radia, din oficiu.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, la adresa

https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here