GALERIE FOTO: Atletismul vrâncean în 2018!

0
133

 O avizată trecere în revistă făcută de antrenorul Fănel Iliescu

 Motto:”Dacă știi ce vrei, e imposibil să nu găsești ceea ce cauți!” – Mihai Drumeș

 Reputatul antrenor de atletism Fănel Iliescu, la CS Unirea de la începutul antrenoriatului până astăzi, foarte avizat și fin cunoscător al fenomenului sportiv vrâncean, înainte de toate în specialitatea sa, mi-a încredințat spre publicare un bilanț al anului atletic 2018 în județ. Cu prețuirea și respectul pe  care i le port, vă invit să-i urmăriți pertinenta analiză!  (Petrică BUTUC)

 

”Atletismul, ramura de sport care este la baza tuturor sporturilor, are o tradiție îndelungată pe teritoriul vrâncean. Trebuie amintit că bazele acestui sport principal în Vrancea au fost puse de omul care a trăit pentru acest sport, și prin sport, regretatul profesor Ovidiu Gavrilă (Nea Bidu). A construit prima pistă de atletism și a modernizat stadionul din nordul orașului (azi, o ruină), și prima sală de atletism în care se pregătesc și astăzi atleți de la CSS și LPS Focșani. Acest drum al atletismului este continuat de inimoșii antrenori, vechi și noi, de la secțiile de atletism.

În 2018, rezultatele atleților vrânceni au fost încununate de mari succese! După o muncă grea depusă la antrenamente și renunțarea la alte plăceri ale vieții de adolescent, au reușit să aducă în Vrancea un număr de 71 de medalii, repartizate pe categorii de vârstă astfel:

seniori: 2 de aur (una, balcanică), două de argint (una, balcanică); total, 4.

tineret: 4 de aur, 3 de bronz; total, 7.

juniori 1: 2 de aur, 7 de argint, 6 de bronz; total, 14.

juniori 2: 5 de aur, 3 de argint, 3 de bronz; total, 11.

juniori 3: 11 de aur, 3 de argint, 2 de bronz; total, 16.

– copii 1,2,3: 5 de aur, 6 de argint, 8 de bronz; total, 19.

După numărul de medalii pe categorii se observă că la categoriile de juniori 3 și copii sunt cele mai multe, ceea ce demonstrează că atletismul vrâncean are viață. La umplerea acestui ”sac” de medalii și-au adus contribuția atleți de la secțiile din Adjud, CSS-LPS Focșani, CS Unirea Focșani, CSM Focșani 2007 și CS Atletic (singurul club privat din județ), ajutați în obținerea marilor performanțe de antrenorii care depun mult suflet, în ordine alfabetică: Gabriel Alexandrescu, Marius Batog, Gheorghe Catrinescu, Ion Ciortan, Sergiu Crăciun, Fănel Iliescu (n.n.), Antonel Ivan, Cristian Orza, Camelia Petrea, Rodica Pendus.

Dintre atleții care au obținut această ”recoltă” de medalii menționez pe Claudia Prisecaru – cea mai bună sportivă a Vrancei în 2018, Corina Ilinoiu, Larisa Zglimbea, Mihai Vasiliu, Marius Stoica, George Adam, Alisia Paruba, Mario Dobrescu, Alexandru Albu, Andreea Tănase, Cătălina Olaru, Karina Toader, Alexandra Banciu, Alexia Cotoi, Ioana Bran, Nicu Păsăroiu, Cătălin Gîrleanu și mulți și talentați copii 1,2,3.

Șapte dintre acești sportivi au fost cooptați în loturile naționale de seniori, tineret, juniori 1,2 și 3 și au participat la Campionatul European de cros senioare, Campionatul Balcanic de cros senioare – Claudia Prisecaru, campionatele europene de juniori 2 – Larisa Zglimbea, Marius Stoica, Campionatul Balcanic de juniori 1 – Mihai Vasiliu, Campionatul Balcanic de juniori 2 – Larisa Zglimbea, concursuri internaționale pentru juniori 3 – Corina Ilinoiu, Alisia Paruba și George Adam. La aceste concursuri au fost obținute șapte medalii, astfel: 3 locuri 1, un loc 2 și 3 locuri 3.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără o susținere financiară făcută de conducerile cluburilor de la care provin atleții și antrenorii.

          Rezultatele obținute ne arată că atletismul vrâncean, în ciuda condițiilor precare de pregătire, merge mai departe!

          Asociația Județeană de Atletism felicită pe atleți, antrenori și pe părinții sportivilor pentru susținere și le urează multă sănătate, performanțe mai bune și ”La mulți ani!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here