Grădinița cu PP nr. 4 din Adjud va fi reabilitată pentru a putea fi autorizată ISU

0
168

Primăria municipiului Adjud continuă să implementeze proiectele care vizează reabilitarea unităților de învățământ în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU. Printre obiectivele vizate se numără și  Grădinița cu program prelungit nr. 4. Lucrările de executat sunt următoarele: se va realiza un bloc alimentar nou executat pe fundaţie de tip continuu cu o structură din elemente metalice cu pereţi din panouri termoizolante tip sandwich placate cu gips carton şi pereţi de compartimentare din ghipscarton; se va realiza o scară pentru evacuarea în caz de incendiu realizată din confecţii metalice; pentru a se asigura intervenţia în caz de incendiu se va amenaja un grup de pompare şi se va monta un rezervor pentru incendiu; pentru a se asigura încălzirea pe timpul rece se va amenaja o centrală termică cu cazan funcționând pe gaze naturale, se vor reface instalaţiile termice interioare; se vor reface instalaţiile interioare sanitare şi se vor înlocui obiectele sanitare; instalațiile electrice interioare se vor reface şi se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu lămpi eficiente energetic.

De asemenea, pe lista de lucrări se mai află: refacerea pardoselilor existente şi se va asigura igienizarea tuturor spaţiilor aparținând Grădiniţei cu program prelungit nr.4 Municipiul Adjud; tâmplăria interioară şi exterioară care nu corespunde cerinţelor actuale va fi înlocuită; se vor face lucrări de termoizolaţie cu polistiren expandat ignifugat la anvelopa clădirii. Valoarea totală estimată (fără TVA) este de 3.654.969,00 lei.

Primăria municipiului Adjud mai are în derulare un amplu proiect denumit „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din localitate. Proiectul are o valoare de peste 9 milioane de lei și va consta în efectuarea unor lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din municipiu.

Conform legilor în vigoare, autorizaţiile de securitate sunt obligatorii pentru cladirile ce aparțin autorităților publice locale și centrale, ce au o arie desfășurată mai mare sau egala cu 600mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here