Ultimele zile pentru plata impozitelor și taxelor la bugetul de stat

0
271

Astăzi și mâine sunt ultimele două zile din acest în care mai pot fi efectuate operațiuni în numerar sau prin virament în unitățile Trezoreriei Statului. Programul calendaristic pentru perioada Sărbătorilor de iarnă este aprobat prin ordin de ministrul Finanțelor Publice.

În ceea ce privește operațiunile în numerar, ridicarea sumelor în numerar din conturile instituţiilor publice deschise la unităţile Trezoreriei pentru achitarea drepturilor salariale, de asigurări şi asistenţă socială, precum şi pentru plăţi de volum redus şi urgenţe necesare bunei funcţionări se poate face până în 27 decembrie. În schimb, depunerea la casieriile unităţilor Trezoreriei a sumelor în numerar aflate în casieriile proprii ale instituţiilor publice, poate fi realizată până în 28 decembrie, ora 10.00. De asemenea, la casieriile unităţilor Trezoreriei pot fi achitate impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri, în numerar, până în 28 decembrie, ora 10.00. Aceeași dată limită este și pentru restituiri de sume în numerar către contribuabili.

În ceea ce privește operațiunile prin virament, pot fi prezentate la Trezorerie documentele prin care operatorii economici dispun plăţi către beneficiari cu conturi deschise la unităţi ale Trezoreriei din alte judeţe sau municipiul Bucureşti, până în 28 decembrie, ora 10.00. Același termen este pentru prezentarea de către operatorii economici, la unităţile Trezoreriei, a documentelor de transferare a disponibilităţilor în conturi deschise la instituţii de credit, pentru plăţi de mică/ mare valoare. În cazul documentelor care trebuie prezentate la Trezorerie, prin care operatorii economici dispun plăţi către beneficiari cu conturi deschise la aceeaşi unitate a Trezoreriei sau în acelaşi judeţ, termenul este 28 decembrie 2018, ora 11.00.

De asemenea, termenul este 28 decembrie, ora 10.00, pentru prezentarea de către instituţiile publice sau operatorii economici a documentelor de virare a veniturilor bugetare reprezentând impozite, taxe, contribuţii, alte venituri care se achită la unitatea Trezoreriei la care îşi au contul deschis sau în acelaşi județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here