Soţ şi soţie, ARESTAŢI după ce au înșelat un focșănean prin metoda accidentul

1
2443

Două persoane din comuna Străoane, soţ şi soţie, au primit mandate de arestare preventivă în prima zi de Crăciun, într-un dosar de înşelăciune prin metoda accidentul. Soţii au fost reţinuţi luni seara, iar marţi pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Focşani nu este definitivă.

“(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: -S (…) IONUŢ LICĂ, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (…) şi –S (…) RAMONA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 25.12.2018 până la data de 23.01.2019. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 25.12.2018, ora 09.15”, se arată în hotărârea judecătorilor.

Dosarul în care sunt cercetaţi cei doi este instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Oamenii legii au stabilit, în urma primelor verificări, că soţii au obţinut suma de 10.000 lei şi 6 şase cartele telefonice de la un focşănean de 77 de ani, urmare a unei înşelăciuni prin metoda “accidentul”.

O persoană, a cărei identitate nu a fost încă stabilită, i-a cerut victimei suma de 40.000 lei, pe motiv că fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Iniţial, bătrânul a înmânat celor doi soți 10.000 lei, urmând ca restul sumei să fie dată ulterior. Între timp, acesta şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia. În momentul în care victima urma să înmâneze bărbatului arestat o altă parte din bani, au intervenit şi poliţiştii. În ceea ce o priveşte pe femeie, se pare că ea a fost cea care şi-a transportat soţul cu maşina pentru ca acesta să intre în posesia banilor de la victimă. Cei doi sunt cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune. Verificările sunt continuate pentru a se stabili identitatea persoanei care a sunat victima.

“Poliţiştii Biroului de Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani cercetează două persoane care ar fi obținut  10.000 de lei prin metoda ,,accidentul” și 6 cartele telefonice, de la un bărbat, de 77 de ani, din municipiul Focșani.

(Pe) 24 decembrie, în jurul orei 13.40, polițiștii focșăneni au fost sesizați direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, fiind contacat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că persoane necunoscute l-au indus în eroare, folosindu-se de calități mincinoase (procuror, medic) și, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei precum și șase cartele telefonice, pentru a nu suporta rigorile legii. Persoana vătămată a înmânat suma de 10.000 lei și a stabilit cu bănuitul să îi dea ulterior altă sumă. În cadrul activităților desfășurate, în cursul aceleiași zile, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focșani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și conducerea la sediul Poliției Municipiului Focșani. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată de către o femeie, de 36 de ani, din comuna Străoane. Aseară (luni seara-n.r.), cei doi au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Astăzi (marţi-n.r.), bănuiții, ambii din comuna Străoane, au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Escrocii încă mai reuşesc să facă victime

 

Numărul victimelor acestui gen de înşelăciune este extrem de mare, metoda fiind una destul de veche. Şi numărul celor care se află după gratii pentru comiterea unei astfel de fapte este la fel de mare. Deşi cazurile de acest gen au fost în permanenţă mediatizate, escrocii încă mai reuşesc să facă victime.

Poliţiştii vă reamintesc că în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare şi anume: depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. “Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi încercați să reţineţi cât mai multe detalii!”, spun poliţiştii.

1 COMENTARIU

  1. Calici rau de tot acesti nenorociti ! Pai dupa ce au primit 10.000 de lei prima transa de la victima sau intors sa mai primeasca si restul de 30.000 lei !?Au vrut mai mult si uite ca au platit inca din 2017 cu anticipatie ”TAXA PE CALICIE” introdusa pe teritoriul Romaniei.Curios cum si victima dupa ce se desparte de cei 10.000 de lei fara jena isi aminteste ca mai exista si Politia Romana si se gandeste sa denunte combinatia.Daca bagabontii nu se mai prezentau la intalnire ce se intampla cu victima ? Devenea donator cu 10.000 de lei pentru faptasi ,sau politia era pe urmele lor inca de la prima intalnire cand victima s-a despartit de suma de bani reprezentand o transa din suma stabilita de capul combinatiei.Cei doi sot si sotie sa intelegem ca erau ”carausii”cascavalului creierul combinatiei era in alta locatie de unde organiza si conducea toata aceasta competitie.Ar fi bine sa mai aflam si alte amanunte despre felul cum functiona organizatia vranceana de tras pe sfoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here