GALERIE FOTO: Elevii din Dumbrăveni au confecționat felicitări împreună cu ai lor colegi de la CSEI „Elena Doamna“ Focșani

0
267

Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” din Focșani și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea au semnat un acord de parteneriat educaţional, intitulat „Din inimă pentru inimă”, valabil pentru anul şcolar 2018 – 2019. Parteneriatul are ca scop realizarea de activităţi extracurriculare în vederea relaţionării dintre elevii de la şcoala de masă şi elevii cu cerințe educative speciale.

Astfel, elevii din clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni, împreună cu directoarea Cătălina Grăjdan și Mascota Învingătorilor, au mers în vizită la colegii din clasa a VIII-a de la CSEI „Elena Doamna” din Focșani, coordonați de profesoara Simona Pleșea. Colaboratorul acestui proiect a fost profesorul consilier școlar Maria Rădeanu de la Cabinetul de Asistență Psihopedagogică al Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni.

Pe parcursul a două ore, copiii de la cele două unități școlare au interacționat unii cu alții în cadrul unui atelier de lucru, confecționând felicitări de Crăciun. La finalul activității, în Spiritul Crăciunului, ei au interpretat împreună câteva colinde. ”O astfel de vizită poate fi o lecţie de viaţă, pe care cred că toţi am înţeles-o. Într-o societate care impune uneori anumite bariere de ordin psihologic, cultural sau social, relaţionarea presupune depăşirea unor astfel de bariere şi acceptarea semenilor”, a declarat profesoara Cătălina Grăjdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here