Constantin Mândrilă, la un nou mandat la conducerea Spitalului Județean – medici noi, aparatură nouă, focus pe pacient

0
741

Actualul manager al Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, se va afla și pentru următorii patru ani la conducerea unității sanitare, după ce a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager. Acesta a obținut nota 9,87, la examenul de prezentare a proiectului de management, și spune că vrea să asigure toate condițiile, de la dotare la personalul medical, pentru pacienți. „Ieri (n.r. miercuri) a avut loc prezentarea lucrării de management, la nivelul Spitalului Județean. Comisia a fost formată din medicul Mihai Nedelcu, medicul Cătălin Graur și doamna manager al Spitalului Vidra. Prezentarea a durat o oră și douăzeci de minute, lucrarea a fost apreciată, au fost apreciate obiectivele pe care dorim să le realizăm în următoarea perioadă în spitalul nostru. Am prins în lucrare 14 obiective, cu un grafic clar, cu responsabilități din partea echipei manageriale, în așa fel încât eu sunt convins că până la final vom duce la capăt tot ce ne-am propus. Lucrarea se găsește pe site-ul spitalului și acolo se poate vedea tot ce ne dorim noi să facem în perioada următoare. Eu cred că după perioada mandatului următor vom spune că avem condiții civilizate, avem aparatură, sperăm să avem și medici peste tot acolo unde ne dorim, și personal calificat, în așa fel încât în momentul în care un pacient vine în spital să nu mai spună că nu-i convin condițiile, tratamentul sau cum a fost tratat de către un medic. Sperăm că le vom duce până la capăt așa cum trebuie și așa cum am arătat și-n anii trecuți. În ultimul an am realizat foarte multe în spital. S-a realizat dotarea spitalului cu aparatură performantă, igienizarea și modernizarea acestuia. Vrem să ducem până la capăt ceea ce am început. Putem spune că avem deja câteva secții modernizate și dotate cum trebuie. Ne dorim ca până la sfârșitul lui 2019 să finalizăm pavilionul principal cu modernizare și dotare”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mândrilă.

Înainte de a se înscrie la concurs, Mândrilă ne-a spus că la preluarea primului mandat a găsit numeroase lipsuri. El a subliniat că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a fost cel care „s-a luptat la minister pentru spitalul nostru”. „Nu e deloc simplă muncă de manager de spital. Indiferent unde ai lucrat înainte, în domeniu sau nu, îți trebuie cel puțin doi ani de zile să înveți sistemul. Este foarte diferit de celelalte instituții. Am preluat un spital cu foarte multe arierate, un spital care aproape nu mai funcționa, furnizorii de medicamente și materiale sanitare refuzau să mai încheie contracte din cauza datoriilor mari, un spital în care nu s-au făcut lucrări de renovare și modernizare aproape de la înființare, unde nu era aparatură medicală, personalul medical era nemulțumit de condițiile de lucru… Nu a fost deloc ușor, dar ne-am străduit și am reușit să facem lucrurile să funcționeze”.

 

„Nu puteam să facem aceste lucruri fără sprijinul domnului președinte Marian Oprișan”

          Printre dotările din acest an ale Spitalului Județean cu aparatură de înaltă calitate  se numără și un al doilea Computer Tomograf, care va deservi UPU, unde, după cum ne-a declarat managerul Constantin Mândrilă, „sunt multe traume și este neapărată nevoie”. „Anul ăsta chiar a fost un an bogat, moșul a venit pe ultima sută de metri și ne-a adus foarte multă aparatură. Miercuri seară a sosit din Germania CT-ul pentru UPU. Inginerii lucrează intensiv la el, să-l poată instala. Până la sfârșitul anului îl vom avea instalat și vom trimite documentația la CNCAN, pentru a ne putea fi emisă autorizația de funcționare. Sperăm ca până de Paște să funcționeze. Între timp a venit și aparatura mult dorită pentru Terapie Intensivă și a sosit inclusiv aparatura pentru Unitatea de Arși. Putem spune că la momentul acesta avem una dintre cele mai frumoase dotări, realizate la nivelul spitalului nostru. Nu pot să trec cu vederea faptul că nu puteam să facem aceste lucruri, fără sprijinul domnului președinte Marian Oprișan și-i mulțumim din suflet pentru tot ce a reușit să facă pentru noi și pentru tot sprijinul, pe care ni-l dă, în așa fel încât să mișcăm lucrurile în sănătate, să putem să avem lucrurile pe care ni le dorim. Sunt un om pozitiv și privesc următoarea perioadă cu ochi buni, în așa fel încât ceea ce am început să putem să ducem până la capăt. În orice este greu, însă dacă nu pui umărul să te implici, nu faci nimic. Trebuie să ai zile, nopți, nedormite, cu muncă asiduă, cu o echipă de oameni cu care poți să pleci la drum și poți să lucrezi. Mă rog la Dumnezeu să ne dea la toți mintea cea bună și să găsim soluții în așa fel încât să trecem peste absolut toate lucrurile rele și demoralizările” a mai spus Constantin Mândrilă.

 

Noi medici la Spitalul Județean

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor veni medici noi în spital. „Sunt foarte mulți medici care au terminat rezidențiatul și de la 1 ianuarie vin pe post, deja sunt doi medici radiologi care vin. Vom încheia contracte cu societăți de telemedicină la nivel național și vom asigura urgențele și spitalul. Este o noutate deosebită și pentru noi faptul că de la 1 ianuarie vom avea doi medici noi pe neurologie. De asemenea, suntem în căutare de medici cardiologi și de medici pentru Terapie Intensivă, unde este o mare lipsă la nivel național. Chiar sunt medici care ne sună și ne caută. Important este ca medicii să se ducă și să-și facă competențele pentru aparatura pe care o avem. Aștepăm reorganizarea medicală, ca să înființăm acele trei specialități pe care ni le dorim și anume: neurochirurgie, chirurgie vasculară și chirurgie toracică”, a precizat managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here