VIDEO și GALERIE FOTO: Șapte ambulanțe noi au ajuns la SAJ Vrancea; Marian Oprișan a înmânat cheile

0
2894

Șapte ambulanțe au înnoit parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. Acestea au fost predate personalului SAJ Vrancea, în Piața Unirii din municipiul Focșani, în prezența președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, și a managerului dr. Vitalie Bețișor. Ambulanțierii au primit cheile ambulanțelor chiar de la președintele Marian Oprișan. Dintre cele șapte, o ambulanță este de tip 4×4 și a fost preluată de la Cluj, iar restul sunt tip 4×2 și au fost preluate de la București. Ambulanțele au fost achiziționate prin fonduri europene și fac parte din primul lot de acest gen, care au fost distribuite în mai multe județe din țară. Potrivit reprezentanților SAJ Vrancea, acestea nu sunt singurele care vor ajunge în județ, programul continuând și anul viitor. Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea a primit, în cadrul aceluiași program, două ambulanțe pentru Serviciul SMURD.

          „Județul Vrancea va fi înzestrat cu un număr total de 21 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță Vrancea și un număr de 5 ambulanțe „4×4”  pentru serviciul SMURD. Deci, din cele 21 de autospeciale, 4 ambulanțe sunt de tip A1/A2, 8 ambulanțe sunt de tip B1/B2 „4×2”, 7 ambulanțe sunt de tip B1/B2 „4×4” și 2 ambulanțe de tip C2 pentru terapie intensivă. Vouă vă trebuie 45 de ambulanțe pe care o să le aveți până la sfârșitul anului viitor”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan.

Printr-un comunicat de presă, Departamentul pentru Situații de Urgență anunța pe 11 decembrie că Serviciile de ambulanță din țară vor primi 420 de noi autospeciale, până la sfârșitul anului. Parcul auto al SAJ Vrancea era format din 43 de ambulanțe, care însă erau depășite tehnic, fiind nevoie de alte 10-15 ambulanțe, pentru înlocuirea celor mai vechi, primite în 2007. De la începutul anului și până la finele lunii iulie, SAJ Vrancea a primit, în total, 29.573 de solicitări.

„Prin această acțiune, s-a făcut un pas important pentru sănătatea cetățenilor județului Vrancea, aceștia beneficiind de o îmbunătăţire a serviciilor medicale acordate. Astfel, efectuarea primului ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor vor fi asigurate la standarde ridicate. Președintele Consiliului Județean Vrancea a demonstrat încă o dată faptul că în atenția administrației publice județene se află pe primul loc omul și interesele locuitorilor vrânceni. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Vrancea a urat angajaților serviciului de ambulanță, cât și pacienților dumnealor, multă sănătate și succes în noul an”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here