Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” Focșani a organizat „Balul bobocilor”, eveniment cu tradiţie, care anul acesta s-a desfăşurat sub genericul „Un zâmbet cât o mie de cuvinte”. Un titlu sugestiv pentru bucuria creată bobocilor de la CSEI „Elena Doamna” de inimoşii voluntari de la Colegiul Naţional Pedagogic ”Spiru Haret” din Focşani.
Pentru al doilea an consecutiv, voluntarii Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, coordonaţi de profesoara Ionela Batog, au fost ghidaţi de proverbul: „Foloseşte-ţi zâmbetul pentru a schimba lumea, nu lăsa lumea să-ţi schimbe zâmbetul”. Conform organizatorilor, elevii au reuşit să tranforme balul bobocilor de la CSEI „Elena Doamna” într-un spectacol complet presărat cu muzică, dans, scenete în limbaj mimico-gestual şi multă voie bună.
Toţi cei 13 boboci de la CSEI „Elena Doamna”, plini de elan şi foarte determinaţi, au intrat în cursa pentru desemnarea titlului de Miss şi Mister Boboc 2018. Spectacolul a început cu un moment special, un monolog intitulat sugestiv ”Fericirea eşti tu” scris şi interpretat de voluntarii Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” împreună cu cei 13 boboci de la CSEI „Elena Doamna”. Defilarea bobocilor şi probele de originalitate au fost susţinute de momente de muzică şi dans ale voluntarilor organizatori de la Colegiul Naţional Pedagogic. A mai evoluat pe scenă trupa de majorete „Infinitum” de la Colegiul Tehnic ”V. D. Cotea” Focşani, iar corul „Glissando” de la Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” Odobeşti a încântat pe toţi cei prezenţi cu colinde tradiţionale.
Şi colegii mai mari de la CSEI „Elena Doamna” au prezentat un moment de pantomimă, dansuri moderne, dar şi un cor în limbaj mimico-gestual cu melodia „Acasă-i România”, un cadou oferit românilor de pretutindeni în an centenar, cor pregătit de profesorul Bîrsă Radu. La final, toţi bobocii au primit premii. Titlurile de Miss şi Mister Boboc 2018 au fost adjudecate de Gîscă Federica şi Cernat Andrei.
Totul a fost ca o poveste, o poveste care face parte din proiectul educaţional „Un zâmbet cât o mie de cuvinte”, aflat la ediţia a II-a, în care partenerii CSEI „Elena Doamna”, Colegiul Naţional Pedagogic şi Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”, şi-au propus formarea unei imagini pozitive de sine şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi interrelaţionarea în rândul participanţilor la program.
Activitatea nu ar fi putut avea loc fără implicarea, dăruirea şi efortul profesorilor organizatori Simona Munteanu şi Adrian Cinca de la CSEI „Elena Doamna”, Ionela Batog de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” şi a profesorilor voluntari din cele două şcoli.