GALERIE FOTO: “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Alessio, o șansă pentru o copilărie normală – Scrisoarea nr. 28

0
1048

”Se spune că Dumnezeu nu poate fi peste tot, astfel a creat mamele…” (citat ce provine din cultura ebraică).

Mamele sunt cele mai binecuvântate ființe, ele dau viață, ele protejează, ele sunt de-a pururi ocrotitoare. Atunci când îți strângi puiul de om la piept, când îi simți mirosul, când îi auzi gânguritul și îl vezi atât de mic, îi promiți că nu îi vei da drumul nicicând, că orice ar fi tu îi vei scut, că vei face posibilul și imposibilul să îl protejezi de tot și toate. Până în ziua în care globul în care l-ai îmbrăcat se face mii și mii de cioburi, un diagnostic îți năruiește toate promisiunile. Deși i-ai promis că îl vei apăra de tot universul, nu te-ai gândit niciodată că va veni ziua când tu, mamă, vei fi nevoită să-l protejezi chiar de el.

Ea e Violeta, mama lui Ale, ea i-a promis, dar promisiunile ei s-au făcut cioburi. Ale a fost diagnosticat cu autism. Autismul este o boală ce face din orice pas posibil în viața unui copil, imposibil. Ale are 11 ani, i-a împlinit pe 7 decembrie. El nu poate să scrie singur, el nu poate să vorbească, el nu poate fi ca și copilul tău. Ale nu este anormal, Ale este special, el este autist. Ale este dependent de mama lui, care a devenit asistentul lui personal. A fost nevoită să renunțe la muncă și să lipească cioburile în jurul puiului ei, în speranța că va veni ziua când își va putea respecta toate promisiunile de când Ale era în burtică și de când l-a strâns prima dată în brațe. Acelea că ea îl va proteja și că vor păși împreună, pe orice cărare a vieții.

Scrisoarea lui Ale, are un simplu mesaj: “Vreau să fiu ca voi!”

Iată mesajul emoționant al unei mame, mama lui Ale:

“Povestea lui Ale…

Alessio este puiul meu de om!!! Este un copil special minunat…Autismul lui îl face special. La vârsta de aproximativ 3 ani a fost diagnosticat cu Autism. Este un copil vesel, un copil foarte receptiv care își dorește să se integreze în societate dar în același timp îi este greu sa o facă fără ajutor. Nu poate vorbi și rareori reușește să se facă înțeles  de cei din jur. Nu poate învăța lucruri noi la fel de repede ca un copil tipic și când nu se simte acceptat de cei din jurul lui intervine frustrarea. Necesită ajutor 24 ore din 24 și tot acest timp îl petrecem împreună. A venit pe lume la o vârstă foarte fragedă pentru mine, dar, încă din acel moment, am simțit că e tot ce-mi doresc. M-a ales să-i fiu părinte și consider că am crescut împreună și datorită lui am învățat cum să fiu un om mai bun. Ca orice părinte îmi doresc să-l ajut să devină autonom, să-l pot integra în societate și să nu existe riscul instituționalizării lui atunci când eu nu voi mai fi. Cu puțin timp în urmă am aflat de la o persoană minunată, pe care D-zeu ne-a scos-o în cale, de autotransplantul de celule stem. Este o procedură nouă. Sunt mulți părinți care deja au apelat la acest autotransplant și se pare că este o decizie bună, privind rezultatele obținute. Celulele stem reformează sistemul imunitar și determină succesul implementării tuturor celorlalte terapii care sunt recomandate și deja aplicate. Aceasta poate fi o nouă șansă de îmbunătățire pentru copilul meu…dar costul autotransplantului este de 10.000 euro +2000 euro de cheltuieli, iar această sumă pentru mine este foarte mare în condițiile în care starea băiețelului meu nu îmi permite să am un loc de muncă stabil. De când am aflat de acest autotransplant, ceva nu îmi dă pace și instinctul meu de părinte continuă să îmi spună că e datoria mea să-i ofer și această nouă șansă puiului meu. Pentru a-i putea oferi această nouă șansă…”

Haideți să o ajutăm pe Violeta să construiască un nou glob pentru Ale, de data asta unul care să nu se mai transforme în mii și mii de cioburi. Ei au nevoie de noi și au nevoie de bani. Violeta își petrece 24 de ore din 24, 7 zile din 7 alături de el. Statul îi plătește 1250 lei pe lună, din care 600 se duc pe terapii. Cum ar putea oare o mamă să mai pună și bani deoparte, pentru a face din imposibil, posibil pentru fiul ei? Cu ajutorul nostru!

Am creat un grup pe facebook unde licităm diverse obiecte, iar banii merg în conturile Violetei – Alessio, o șansă pentru o copilărie normală – Alessio, o șansă pentru o copilărie normală – https://www.facebook.com/groups/588791681499011/.

De asemenea, puteți dona pe facebook accesând – https://www.facebook.com/donate/268815503791019/

 

Conturile unde puteți dona, cu mențiunea donație, sunt:

Banca Transilvania

Titular cont : Violeta Nicoară

Cont Ron : RO62BTRLRONCRT0301938201

Cont Euro: RO12BTRLEURCRT0301938201

 

Raiffesen Bank

Titular cont: Violeta Nicoară

Cont Ron: RO02 RZBR 0000 0600 2061 8774

Cont Euro: RO72 RZBR 0000 0600 2061 8775

 

Asociația Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/ și Monitorul de Vrancea desfășoară campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here