Anul 2018, Gura Caliței! O familie privește disperată cum casa îi este făcută scrum. Au mai scris și alții articole, dar noi ne-am deplasat până acolo să vedem realitatea din teren, nu doar pozele luate la întâmplare de pe internet.
Doi părinți, doi copii și un bătrân au privit cum agoniseala de o viață s-a făcut scrum și nu pentru că nu și-ar fi dorit să le fie salvată casa, din păcate pompierii nu au putut urca pe drumul care duce către casa lor. Drumurile la Gura Caliței sunt departe de anul 2018. Chiar dacă actualul primar a pus piatră, sunt în continuare impracticabile și se poate ajunge la familia Verbancu doar cu mașini 4×4.
Electricitatea la fel. Curentul electric ajunge la familia Verbancu cu fire proptite în prăjini. Din păcate nu este singura familie din Gura Caliței la care curentul electric ajunge mai rău de cum ajungea înainte de revoluție. Nu există stâlpi de electricitate, firele atârnă în prăjini, a se vedea imaginile care sunt mai mult decât grăitoare.
Am plecat pentru a-i cunoaște pe cei doi copii și părinții care au rămas fără casă și care au rămas în pragul sărbătorilor sub cerul liber. O familie modestă, o familie apropiată de pragul sărăciei. Aveau o căsuță cu două camere, dar era a lor. Chiar și așa, în sărăcia lor, erau niște oameni gospodari, au pe lângă “casă” 1 porc, 3 oi, 2 vaci, 2 pisici. Sunt fericiți că și-au salvat animalele, deși oile au jumătate de blană arsă, au rămas totuși în viață.
Tatăl celor mici este bolnav, este încadrat cu handicap de gradul ll.
Casa le-a ars în întregime, acum sunt mutați într-o casă bătrânească, o casă care cândva arăta ca un bordei părăsit, acum datorită localnicilor și primarului a prins culoare, a prinsă viață, iar în cele două camere micuțe în care miroase a căldură, miroase și a viață și a zumzet de copil. Alin și Nicușor, deși au rămas doar cu hainele după ei, nu erau triști, ei erau săraci și înainte de incendiu. Ei nu au avut niciodată un brad de Crăciun, la ei nu a ajuns niciodată Moș Crăciun. Ei nu știu cum arată desenele animate, nu au avut niciodată un televizor. Ei nu știu multe și nu au văzut aproape nimic.
Deși suntem în anul 2018, ei, familia Verbancu, arată ruptă dintr-o eră îndepărtată. Sărăcia este înrădăcinată atât de adânc, încât incendiul le este cumva o binecuvântare, au reușit să cunoască oameni, să fie vizitați și cumva să vadă că dincolo de sărăcia în care au fost crescuți și izolați de civilizația anului 2018, există speranță.
Ce ne propunem? Să le facem o casă!
Cum vom face asta? Cu ajutorul oamenilor, cu ajutorul semenilor și al celor care reușesc să transforme orice necaz în speranță.
Ce nu vom permite? Să se transforme toată munca noastră în campanii și articole plagiate și ciordeală ieftină.
A fost creat un grup pe facebook: “Noi facem o casă!” – https://www.facebook.com/groups/1356897277736530/
Asociația Hope and Love for Life a preluat cazul, iar împreună cu OAMENII vom reuși să facem un acoperiș pentru Nicușor și Alin.
Momentan am ajuns la ei împreună cu Aida Doagă, cu două birouri pe care să își facă temele, un pat, pilote, haine pentru cei mici, preparate din carne, alimente, dulciuri, toate fiind donații din partea S.C.DiaCarn Food S.R.L.
Nicușor și Alin au primit, de asemenea, ghiozdane complet echipate, donate de Andreea Anghelescu. Am mai dus o canapea donație din partea doamnei Borza Cristina. Cei care vor să ajute și să le fie aproape, o pot face prin intermediul Asociației.
Împreună putem scrie în paginile copilăriei lui Nicușor și Alin.
Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i ajuta.
Asociația Hope and Love for Life și Monitorul de Vrancea desfășoară campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!