Serviciul de Ambulanță Județean primește ambulanțe noi

0
1315

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea va primi șapte ambulanțe noi. O ambulanță, tip 4×4, a fost deja preluată de la Cluj iar alte șase ambulanțe, tip 4×2, urmează să fie preluate de la București. „Ambulantele au fost achiziționate prin fonduri europene și fac parte din primul lot de acest gen, care au fost distribuite în mai multe județe din țară. Nu sunt singurele pe care le vom primi, programul continuă și anul viitor. Era mare nevoie de reînnoirea parcului auto la SAJ Vrancea”, ne-a declarat Marinela Preda, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea.

Printr-un comunicat de presă, Departamentul pentru Situații de Urgență anunța pe 11 decembrie că Serviciile de ambulanță din țară vor primi 420 de noi autospeciale, până la sfârșitul anului.

„Începând de astăzi (n.r. 11 decembrie) primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” vor fi livrate, urmând ca până la finalul anului, 420 de ambulanțe să fi fost distribuite către beneficiari. În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanță din regiunea Centru, care însumează județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Graficul de livrare către celelalte șase regiuni elibile ale țării este următorul:

· 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraș- Severin, Hunedoara, Timiș) – 32 de ambulanțe

· 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanțe

· 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași) – 56 de ambulanțe

· 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanțe

· 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea) – 46 de ambulanțe

· 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanțe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulante SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență și 24 către serviciile de ambulanță.

Totodată, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgenșă, din care 81 către SAJ-uri și 41 către SMURD”, preciza printr-un comunicat de presă Departamentul pentru Situații de Urgență.

Parcul auto al SAJ Vrancea era format din 43 de ambulanțe, care însă erau depășite tehnic, fiind nevoie de alte 10-15 ambulanțe, pentru înlocuirea celor mai vechi, primite în 2007. De la începutul anului și până la finele lunii iulie, SAJ Vrancea a primit, în total, 29.573 de solicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here