“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Cosmin a fugit de sărăcie într-un loc și mai sărac – Scrisoarea nr. 18

0
357

Dragă Moșule, Cosmin este un copil de 17 ani. Nu, nu este adolescent. Este copil, a rămas copil. Dacă ar trebui să se întoarcă să-și termine școala ar fi prin clasa a V-a, poate a VI-a. El a fugit de sărăcie într-un loc și mai sărac, alături de unchiul lui care este văcarul satului. Nu, nu e mai bine în câmp, dar acolo are ceva mai multă pâine. El nu ar fi cerut nimic, dar am insistat totuși să scrie câteva rânduri, poate cineva își va apleca privirea și va citi cele 2-3 rânduri scrise de el.

 

„Dragă Moș Crăciun

Eu îmi doresc un telefon. Cu Drag, Cosmin”.

 

Nu știu ce poate face el cu un telefon. Dar, dragă Moșule, ar fi pentru prima dată când îl ascultă cineva…și poate așa își va mai ridica privirea din pământ, poate va zâmbi. Cred că ultima dată când a făcut-o avea vreo 5-6 ani. De atunci nu cred că a mai zâmbit. Iar de întrebat, nu îl mai întreabă nimeni de mult ce își dorește, de fapt nu l-a întrebat nimeni niciodată, nici cei care i-au dat viață. Dacă îl întrebau, sigur refuza….

El este fratele Violetei, de la scrisoarea numărul 15, și a lui Ionuț, de la scrisoarea cu numărul 12. Sunt 8 copii ce au fost aduși pe lume fără nici o șansă, fără nici un viitor.

Dacă vrei să fii Moșul unui copil care nu este de elită, alege-i scrisoarea! Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i trimite un colet cu ce vrei tu lui Cosmin și, poate, familiei lui.

Asociația Hope and Love for Life și Monitorul de Vrancea desfășoară campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here