Moș Nicolae aduce cadou focșănenilor Vrancea Dalbă, Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor

1
3634

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, îi invită pe focșăneni să participe în această seară, începând cu ora 18.00, la aprinderea luminilor de sărbători și deschiderea târgului de Crăciun. Evenimentul are loc de Moș Nicolae. ,,Joi, 6 decembrie 2018, într-o seară specială pentru noi toți, vom aprinde luminile de Sărbători și vom da startul petrecerilor din Luna Cadourilor. În ziua în care îl sărbătorim pe Moș Nicolae, adresez invitația tuturor focșănenilor să vină cu mic cu mare în Piața Unirii din centrul orașului și la ora 18.00 să aprindem luminile care vor împodobi Focșaniul în aceste Sărbători de Iarnă. Surprizele însă nu se opresc aici, mii de pachete cu dulciuri fiind pregătite pentru cei mici, pe care îi aștept să vină într-un număr cât mai mare. Dragii mei focșăneni, ne vedem joi seară în Piața Unirii ca împreună să aducem în orașul nostru lumina și magia Sărbătorilor de Crăciun!”, se arată în mesajul invitație al primarului Cristi Misăilă.

Edilul șef a a anunțat că anul acesta iluminatul specific sărbătorilor de iarnă va fi cu totul și cu totul deosebit. ,,Vom avea instalații specifice sărbătorilor de iarnă pe toate bulevardele și străzile importante, în Piața Unirii, la intrările în municipiu, dar și în parcuri și zone de agrement”, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Pentru prima dată, patinoarul închiriat de municipalitate a fost montat în Grădina Publică. Patinoarul are o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi iar focşănenii vor avea asigurat accesul liber, graţie unei iniţiative a Primăriei municipiului Focşani. ,,La fel ca în anii trecuți, Primăria Focșani a închiriat un patinoar unde focșănenii, în special copiii, își pot petrece într-un mod plăcut timpul liber. De reținut că anul acesta patinoarul este amplasat în Grădina Publică, unde este creată o zonă specifică sărbătorilor de iarnă, cu figurine, instalații de iluminat și alte surprize pe care municipalitatea le pregătește pentru cei mici”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

 

Provincialii și Florin Săsărman cântă de Moș Nicolae în Piața Unirii

Totodată, în contextul sărbătorilor de iarnă, Centrul Cultural Vrancea va organiza evenimentul cultural-artistic Vrancea Dalbă. Pe scena care va fi amplasată în Piața Unirii vor fi organizate spectacole speciale dedicate sărbătorilor de iarnă, în care vor predomina colindele, în zilele de 6, 15,16, 22, 23, 24, 25, 26 și 27 decembrie. Vor urca pe scenă mai mulți artiști de top: joi, 6 decembrie, – Alegretto, Florin Săsărman și Provincialii; sâmbătă, 15 decembrie – Ducu Bertzi; duminică, 16 decembrie – Paula Seling; sâmbătă, 22 decembrie – Elianne și Mircea Vintilă; duminică, 23 decembrie – Raluca Angel și Geta Burlacu; luni, 24 decembrie – Distinto; marți, 25 decembrie – Fuego; miercuri, 26 decembrie – Ozana Barabancea; joi, 27 decembrie – Narcisa Suciu.

De asemenea, Caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun revine astăzi în Focșani. Între oprele 11.00 – 12.00, vor putea fi întâlnite pe traseul Piața Unirii, Bd. Unirii, Str. 1 Decembrie, Bd. Brăilei, Str. Bucegi, Bd. Cuza Vodă, Str. Republicii, Bd. Unirii, cu oprire în Piața Unirii. Între orele 12.00-14.00 va avea loc un spectacol interactiv pentru copii cu personajele magice: Spiriduși, Reni, Crăciunițe, Oameni de Zăpadă, Moș Crăciun, etc.

Tot astăzi, de la ora 15.00, va avea loc Concursul Județean al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă pentru elevi, pe scena amplasată în Piața Unirii din Focșani.      Între orele 17.00-20.00 va avea loc spectacolul de dans cu personaje de iarnă ,,Spiridușul și toiagul Fermecat”.

Caravana lui Moș Crăciun va fi prezentă în Focșani în toate zilelele când au loc și recitaluri.

 

Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Unirii

De asemenea, în zona centrală a oraşului va fi organizat Târgul de Crăciun care va funcționa în perioada 6 -28 decembrie 2018. În cadrul Târgului de Crăciun puteţi cumpăra de la căruțele vieneze și căsuţele din lemn amenajate de jur-împrejurul Pieţei Unirii obiecte tradiţionale, dar şi produse alimentare specifice acestei perioade, din care nu vor lipsi dulciurile specifice sărbătorilor de iarnă. Primarul Cristi Misăilă solicită comercianților să participe la acest eveniment, precizând că municipalitatea va asigura acestora condiții avantajoase. ,,Lansez o invitație către comercianții de articole și produse tradiționale de Crăciun să participe la Târgul de Crăciun ce va fi organizat în Piața Unirii. Municipalitatea va asigura condiții avantajoase pentru toți partrticipanții”, a mai spus primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Târgurile de Crăciun au devenit o tradiţie în ultimii ani, fiind organizate în marile oraşe, de la Cluj Napoca, Sibiu, la Bucureşti. Sunt evenimente cu artişti autohtoni, spectacole folclorice, colinde tradiţionale care îi introduc pe români în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Focşani a reunit numeroşi artişti români, manifestarea fiind deja una de tradiție și foarte bine primită de vrânceni.

1 COMENTARIU

  1. Da, a fost o activitate frumoasă.Copii din sate au venit cu drag aducand pentru focsaneni in dar traditii pastrate cu grija.Au cantat, au tremurat de frig dar le-a placut.Dar…de ce un festival de traditii cu premii dar fara regulament și fara juriu? Care au fost punctele forte ale celor premiati?Nu de alta dar sa invete si copiii nostri ca un lucru despre care se spune ca e bine făcut, chiar e bine facut…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here