GALERIE FOTO: Spiridușii de la Colegiul Pedagogic au pus cadouri în ghetuțele colegilor de la CSEI ”Elena Doamna”

0
211

Ajunul sărbătorii de Moș Nicolae a fost o zi deosebită pentru copiii clasei pregătitoare şi clasei a III-a Step by Step de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani. Cu mic cu mare, au mers în vizită la prietenii lor de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani, unde au confecționat ghetuțe din carton, realizând o expoziție cu aceste lucrări. Activitatea a continuat cu un moment artistic, în care copiii au cântat și au recitat poezii specifice acestei sărbători. Desigur, n-au lipsit din partea Moșului jucăriile și dulciurile mult așteptate de copii, acestea fiind dăruite de mesagerii Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret”, prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare de la S.C Remat S.A. Vrancea.

Atmosfera a fost una de prietenie, citindu-se pe chipurile copiilor bucuria de a lucra în echipă. Activitatea „Ghetuțele lui Moș Nicolae” face parte din cadrul proiectului „Anotimpurile prieteniei”, coordonat de profesorii pentru învățământ primar Ghilea Fănica şi Fotin Alina de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, profesor coordonator Nedelcu Cristina şi profesor logoped Dana Grosu.

Scopul parteneriatului este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinți și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în cadrul parteneriatului se promovează colaborarea dintre cele două școli. Prin această acţiune ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană, copiii să trăiască în relaţie cu cei din jur și să-şi dezvolte stări afective pozitive. Se dorește stimularea elevilor  pentru a se dedica activităţilor desfăşurate cu elevii cu CES, nu doar în cadrul proiectelor, dar şi după terminarea acestora în scopul susţinerii procesului de integrare socială şi dezvoltare educaţională”.

 

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here