GALERIE FOTO: Prichindeii de la Grădinița Smart Club, spiridușii lui Moș Crăciun pentru copii săraci din Odobești

0
234

De „O rază de speranță“ au beneficiat locuitori ai orașului Odobești, care au fost vizitați de spiridușii lui Moș Crăciun de la Grădiniţa cu P.P. Smart Club din Focșani, ce au colaborat cu primăria din localitate. Ieri s-a derulat campania de ajutorare umanitară „O rază de speranță”, inițiată și organizată pe directoarea Grădiniței Smart Club, Andreea Ioniță, prin care mai mulți voluntari au oferit cadouri copiilor nevoiași. Spiridușii de la Grădinița Smart Club i-au avut complici pe cei de la Liceul cu Program Sportiv Focșani, Colegiul Tehnic Traian Vuia Focșani, Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Focșani, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Focșani, Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, Liceul Tehnologic Odobești, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești, Grădinița cu PP Odobești și Asociația Smart Club – Centrul Educațional pentru Dezvoltare Creativă.

Scopul campaniei a fost acela de a cultiva spiritul şi valorile voluntariatului în conştiinţa copiilor și părinţilor; de a dezvolta interesul cadrelor didactice de a se implica în activităţi de voluntariat; de a dobândi un comportament responsabil față de persoanele aflate în dificultate; de acordare a unor pachete ce au constat în îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și rechizite copiilor ce se află în situații defavorizate. În „Cutiuța fermecată“ au fost puse gânduri bune, speranțe, dorințe, un strop de iubire și diferite lucruri pe care copiii defavorizați și le doreau sau de care aveau nevoie.

Primăria Odobești, în colaborare cu parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe” din localitate, a întocmit un tabel nominal cu datele copiilor nevoiași în care erau trecute vârstele acestora și informații legate de statura lor, pentru ca Moș Crăciun să le aducă hainele potrivite ca mărime. Pe lângă îmbrăcăminte și încălțăminte, aceștia au mai primit rechizite, jucării, alimente, produse de îngrijire personală, dulciuri. „Trăim într-o lume aflată în continuă schimbare, cu implicaţii adânci asupra personalităţii umane. În actul binefacerii, omul are sentimentul retrăirii plenare a relaţiei cu Dumnezeu. Creştinul devine milostiv şi doreşte să-l redescopere acolo unde el se manifestă prin iubire, dăruire de sine, milostenie. Dar iubirea, ca temelie a credinţei creştine, are şi profunde implicaţii sociale, deoarece cel ce „dăruieşte” trăieşte pentru o perioadă scurtă de timp drama „aproapelui încercat”, învaţă să respecte identitatea acestuia, învaţă să preţuiască actul binefacerii“, a transmis Andreea Ioniță, directoarea Grădiniței Smart Club din Focșani.

Obiectivele organizatorilor au fost: educarea sensibilităţii copiilor prin implicarea lor în acţiuni caritabile venite în sprijinul copiilor din medii defavorizate; combaterea discriminării pe motive de origine etnică, sex, religie; formarea competenţelor de comunicare, implicare activă, muncă în echipă; cultivarea imaginaţiei, a creativităţii copiilor prin realizarea cadourilor din cadrul campaniei; identificarea, monitorizarea şi intervenţia umanitară în cazuri sociale extreme; popularizarea şi derularea în grădiniță, şcoală și liceu a unor campanii pentru colectarea de haine, încălţăminte, jucării, rechizite; atragerea elevilor, părinţilor, profesorilor şi a comunităţii locale în această campanie umanitară.

Copiii defavorizați din orașul Odobești, familiile cu situaţie financiară precară din parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe” Odobești și parohia Bisericii Sf. Ioan Evanghelistul, precum și copiii de la CSEI “Elena Doamna” au fost foarte încântați de cadourile primite și foarte bucuroși de vizita spiridușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here