Cubanezii vor avea, în sfârşit, acces la internet mobil

0
30

Cubanezii vor avea începând de marţi acces deplin la internet pe telefoanele mobile, a anunţat directoarea companiei de stat care deţine monopolul în telecomunicaţii, relatează DPA. Mayra Arevich, directoarea Companiei de telecomunicaţii din Cuba (ETECSA), a declarat, în cadrul unui anunţ televizat, că populaţia va primi acces ”gradual şi progresiv” la date mobile.

Patru pachete de date mobile vor fi disponibile, însă acestea se vor adresa doar posesorilor de dispozitive dotate cu tehnologie 3G, se precizează într-un comunicat emis de ETECSA. ”Cuba trebuie să cumpere infrastructură de telecomunicaţii în dolari şi cu toate limitările impuse de embargo”, a declarat Arevich cu referire la restricţiile economice care au fost relaxate sub administraţia Obama, dar care au fost recent reimpuse de preşedintele american Donald Trump.

Cuba, una dintre ţările cu cea mai scăzută rată de conectare la internet, a înregistrat o expansiune graduală a accesului public la reţeaua informatică mondială prin intermediul ETECSA, care deţine monopolul în telecomunicaţii, a indicat organizaţia Freedom House. Însă, „ratele de penetrare şi vitezele de internet continuă să rămână în urma mediilor regionale, iar accesul la internetul global în Cuba este extrem de restrâns din cauza preţurilor ridicate şi a reglementărilor guvernamentale ale punctelor de acces”, se arată într-un raport din luna noiembrie.

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a devenit în octombrie primul lider din Cuba prezent pe reţelele de socializare şi şi-a exprimat intenţia de a stimula utilizarea noilor tehnologii şi a reţelelor de socializare în această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here