VIDEO și GALERIE FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea are un NOU DRAPEL DE LUPTĂ

0
505

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea, a avut loc marți ceremonialul militar de schimbare a Drapelului de Luptă. La eveniment au participat prefectul județului Vrancea, Sorin Ionel Florin Hornea, vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare și Dănuț Cristian, inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisar șef de poliție Remus Nica, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vrancea, locotenent colonel Cristinel Soare, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, general de brigadă Iulian Daniliuc și comandantul Brigăzii 8 LAROM, general de brigadă Ciprian Marin. Slujba religioasă a fost oficiată de preotul militar Vrînceanu Ionel, de la Brigada 282 Infanterie. „Este un moment cu o însemnătate aparte în viața noastră. Drapelul de luptă al Unității reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare. Acesta evocă trecutul glorios în luptă al poporului român pentru libertate națională și pentru tradițiile de luptă ale jandarmeriei române, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, independența și suveranitatea națională a României”, a spus colonelul Adrian Babiș, inspector șef al IJJ Vrancea.

Prin intermediul drapelului de luptă, se evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională și tradițiile de luptă ale unității, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României. În armată, drapelul a început să reprezinte însăși unitatea militară. În timpul Războiului de Independență, el s-a dovedit ceea ce a rămas și azi: simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare. „Sunt onorat să fiu astăzi (ieri-n.r.) aici, într-o zi de excepție pentru IJJ Vrancea, întrucât primirea noului drapel de luptă rămâne în istoria acestui inspectorat. Cred că suntem cu toții conștienți că trebuie să-l păstrați și să-l apărați cu sfințenie, pentru că este simbolul unității dumneavoastră, care vă reprezintă în orice activitate. Față de activitatea dumneavoastră, pe care o desfășurați zi de zi, conducerea Consiliului Județean Vrancea și personal președintele Consiliului Județean, domnul Marian Oprișan, vă mulțumește pentru tot ceea ce faceți pentru păstrarea ordinii și liniștii publice în județul Vrancea. Pentru aceasta vă felicit, vă doresc mult succes în activitate și să dea Dumnezeu ca această zi să rămână într-adevăr în istorie ca o zi deosebită”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare.

De asemenea, în cadrul ceremoniei, cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, au fost avansaţi în grad înaintea expirării stagiului minim un număr de doi ofiţeri şi doi subofiţeri. Astfel, la gradul de colonel a fost avansat lt. col. Babiș Adrian și lt. col. Mija Cristinel; la gradul de plutonier adjutant șef a fost avansat  plutonier adjutant Manea Gabriel, iar la gradul de plutonier adjutant a fost avansat plutonier major Rotaru Nelu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here