Sala de iniţiere în gimnastică și educaţie fizică GymNadia a fost inaugurată

0
143

Sala de iniţiere în gimnastică şi educaţie fizică GymNadia, un nou proiect al Fundaţiei Ţiriac, realizat în colaborare cu Fundaţia Nadia Comăneci, a fost inaugurată miercuri în prezenţa presei, autorităţilor locale şi unor reprezentanţilor din domeniul sportului, potrivit unui comunicat remis AGERPRES. În cadrul cursurilor de iniţiere în gimnastică oferite la GymNadia, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani vor învăţa primele rutine de mişcare, îmbinând distracţia cu activitatea fizică, pentru a se dezvolta sănătos şi armonios. „Gimnastica reprezintă catalizatorul pentru o nouă generaţie sănătoasă. Am dezvoltat acest loc, în care copiii se bucură de activitatea fizică. Distracţia stă la baza celor mai relevante evoluţii în lumea celor mici, aceasta este filozofia GymNadia. Copiii vin şi îşi fac prieteni aici, se distrează şi, fără să realizeze, pun bazele generale în sport, învaţă coordonarea”, a declarat Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul de lansare a sălii de gimnastică.

La rândul său, Ion Ţiriac a declarat în cadrul evenimentului: „Misiunea Fundaţiei Ţiriac este aceea de a contribui la formarea tinerilor în spiritul valorilor şi principiilor de viaţă sănătoasă. Proiectul pe care l-am lansat astăzi, sala de iniţiere în gimnastică şi educaţie fizică GymNadia, creează o bază materială importantă pentru dezvoltarea armonioasă a viitoarelor generaţii prin practicarea sportului încă de la o vârstă fragedă. Este un proiect cu atât mai valoros cu cât beneficiază de implicarea Nadiei Comăneci, cea mai bună gimnastă a României şi cea mai cunoscută din toate timpurile. Pe această cale, îi mulţumesc pentru că s-a alăturat Fundaţiei Ţiriac în susţinerea acestei iniţiative.”

Sala de gimnastică GymNadia poate fi considerată o facilitate sportivă unică de acest tip în zona Bucureştiului. Amenajată la etajul superior al Patinoarului Ţiriac – Telekom Arena, GymNadia beneficiază de un spaţiu de 630 metri pătraţi, prevăzut cu vestiare şi grupuri sanitare proprii. Sala a fost amenajată cu sprijinul Simonei Halep şi al unor companii, care au oferit suport material şi financiar pentru dezvoltarea proiectului.

Spaţiul este dotat cu echipamente şi instrumente la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă, destinate pregătirii micilor elevi care vor participa la cursuri. Atât calitatea echipamentelor, cât şi cea a antrenamentelor care se vor desfăşura în cadrul GymNadia sunt avizate de către Fundaţia Nadia Comăneci. Dezvoltarea programelor sportive si organizarea sesiunilor de antrenamente din cadrul GymNadia beneficiază de coordonarea Lăcrămioarei Moldovan, fost antrenor al lotului olimpic, format sub îndrumarea Nadiei Comăneci. „Mă bucur să mă pot alătura unui proiect ce îşi propune să îi încurajeze pe cei mici în practicarea gimnasticii şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare. Sunt încântată de această colaborare construită pe un concept de nota 10, aparţinând Nadiei Comăneci, căreia îi atribui un rol decisiv în formarea mea sportivă. În cadrul GymNadia, voi avea oportunitatea să contribui la formarea micuţilor sportivi, păstrând drept reper anii de pregătire alături de cea mai valoroasă gimnastă a României”, a spus Lăcrămioara Moldovan.

Ea s-a alăturat proiectului GymNadia pentru a împărtăşi din experienţa celor aproape 40 de ani de activitate în domeniul gimnasticii, din care aproape jumătate dedicată rolului de antrenor. „Am încredere că acest proiect va fi un succes şi că vom deschide împreună apetitul micuţilor pentru gimnastică. Spiritul sportiv se regăseşte nativ în fiecare copil”, a precizat Nadia Comăneci. Lansarea sălii GymNadia a beneficiat de prezenţa Ancăi Grigoraş-Mihăilescu, reprezentant al Federaţiei Române de Gimnastică, în rolul de gazdă a evenimentului.

În data de 15 decembrie, de la ora 11,00, GymNadia organizează prima selecţie pentru cursurile gratuite de iniţiere în gimnastică şi sport. Cursurile de iniţiere în gimnastică se vor desfăşura atât în regim de înscriere contra cost, cât şi gratuit, cu sprijinul Fundaţiei Ţiriac pentru susţinerea copiilor care se confrunta cu dificultăţi materiale. În beneficiul acestora din urmă, evenimentul de lansare a sălii a inclus organizarea unei acţiuni caritabile. Astfel, douăzeci de copii nevoiaşi cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani vor primi donaţii constând în tricouri GymNadia, dar şi în sume de bani oferite de participanţii la eveniment pentru a susţine această cauză caritabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here