GALERIE FOTO: Vranceaqua, etapa a II-a. Marian Oprișan a inaugurat lucrările în sectorul Ruginești

0
1151

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat, ieri, lucrările la contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“, sectorul Ruginești. Panglica inaugurală a fost tăiată de președintele Marian Oprișan, primarul comunei Ruginești, Ion Avram, directorul general al CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu și reprezentantul constructorului. După tăierea panglicii inaugurale, Marian Oprișan a declarat că majoritatea investițiilor derulate în județul Vrancea vizează infrastructura privind calitatea vieții. ,, Am trecut de aniversarea Centenarului de pe 1 Decembrie. La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, tuturor vrâncenilor mei dragi! Ne-am apucat din nou de muncă. Acest proiect Vranceaqua are două etape: Vranceaqua etapa I, în valoare de 104 milioane de euro, și această a doua etapă, care se află în derulare, care are o valoare totală de 248 de milioane de euro și care este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Cu mândrie vă spun că suntem prima companie de apă și prima administrație județeană care am accesat acest al doilea program. Lucrăm la infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor județului Vrancea, cu stații de epurare, alimentări cu apă, extinderi de alimentări cu apă, canalizare, în așa fel încât la finele programelor noastre să nu mai avem discuții că în vreo localitate din județul Vrancea nu există apă curentă sau canalizare, astfel încât să avem condiții europene la nivelul anului 2020”, a afirmat Marian Oprișan.

Șeful administrației județene a arătat că în Vrancea se află în derulare investiții în valoare de un miliard de euro. ,,Avem în derulare în județul Vrancea și vom finaliza până în anul 2020 un program investițional care vizează construcția și reabilitarea de drumuri, poduri, locuințe, lucrări edilitare, apă canalizare, alimentări cu gaze și spital, în valoare totală de aproximativ un miliard de euro. Banii sunt atrași prin proiecte bine făcute din programele Uniunii Europene, din credite și din fonduri și programe guvernamentale ale guvernului Partidului Social Democrat, condus de premierul Viorica Dăncilă, care ne-a și vizitat pe 1 Decembrie. Facem tot ceea ce este posibil ca noi să construim pentru cetățeni pentru ca aceștia să aibă o viață mai bună. Și vă mai spun o dată ce am spus și la ultima ședință a Consiliului Județean: nu cred că pot cheltui autoritățile din județul Vrancea câți bani pot să aduc eu în acest județ”, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“ este parte integrantă din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Investițiile realizate în cadrul acestui contract vor deservi o populație de circa 18.800 de locuitori din municipiul Adjud și din comuna Ruginești. Valoarea contractată este de 31.493.076,74 lei, din care: 26.769.115,23 lei din fonduri UE, 4.094.099,98 lei din fonduri de la bugetul de stat 629.861,53 lei  din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și a UAT-urilor.

Lucrările vor fi realizate de societatea Hidroconstrucția SA București. „Vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Adjud și din comuna Ruginești, astfel: la Adjud vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: extinderea aducțiunii de apă pe o lungime de 3.347 metri, reabilitarea rețelelor de distribuție pe o lungime de 3.828 metri și extinderea rețelelor de distribuție pe o lungime de 9.464 metri; la sistemul de canalizare va fi reabilitată rețeaua de canalizare pe o lungime de 689 metri și va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 4.362 metri; la Ruginești vor fi realizate lucrări la sistemul de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 8.534 metri, vor fi extinse 5 staţii de pompare ape uzate și conductele de refulare pe o lungime de 5.709 metri. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 luni + 36 luni perioada de garanție“, a precizat Marian Oprișan, la semnarea contractului de finanțare la contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here