GALERIE FOTO: Plutonier adjutant șef Gîrboiu Ionel, primul subofițer de la ISU Vrancea care a primit ”Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”

0
251

Plutonier adjutant Ionel Gîrboiu a primit, în data de 26 noiembrie, ”Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”. Distincția i-a fost înmânată de ministrul de Interne Carmen Dan. Pompierul a fost prezentat presei marți, în cadrul unei conferințe, organizată de ISU Vrancea.

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a acordat cele mai înalte distincții ale MAI angajaților care au acționat pentru salvarea de vieți omenești ori s-au evidențiat prin fapte deosebite în misiuni atât în țară, cât și în străinătate. Plutonier adjutant șef Gîrboiu Ionel este singurul subofițer din țară care a primit, anul acesta, ”Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” pentru profesionalismul de care a dat dovadă în numeroasele misiuni de stingere a incendiilor, unde a coordonat operațiunile de intervenție și de salvare a persoanelor aflate în pericol.

De asemenea, este prima dată când un cadru al ISU Vrancea este premiat cu ”Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”. „Pot să vă spun că eu, ca tânăr absolvent, am învățat multe de la el, mai ales pe partea de intervenție la stingerea incendiilor. Cred că majoritatea colegilor care sunt acum angajați la ISU Vrancea au avut de învățat de la dânsul. Cred că avem împreună pe puțin o sută de intervenții la stingerea incendiilor. Consider că această ”Emblemă de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” este o încununare a carierei lui și suntem mândri. Îi urăm succes, să facă față ca și până acum la toate provocările”, a spus prim-adjunct al inspectorului șef al ISU, locotenent colonel Cristian Soare.

Plutonier adjutant șef Gîrboiu Ionel are o vechime în activitate de peste 23 de ani, evaluați din anul 1998 numai cu calificativul ”Foarte bun”. Cariera de pompier a început odată cu admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri ”Pavel Zăgănescu” Boldești, în anul 1994. După absolvirea școlii de subofițeri a fost repartizat la Grupul de Pompieri Vrancea în Compania de Pompieri Vidra, încadrând încă de la început funcția de șef gardă de intervenție-stingere.

„La primirea acestui premiu am simțit onoare, mândrie, mulțumire, nu numai pentru mine, ci pentru întreg colectivul ISU Vrancea. Nu am trecut de la un compartiment la altul și am lucrat la intervenție aproape 25 de ani, iar asta cred că a fost un fapt hotărâtor. Emblema nu este doar a mea, ci este a tuturor. Să fii pompier nu cred că este o meserie, este o stare de spirit! Nu poți fi pompier doar la serviciu! Dacă aș putea să dau timpul înapoi, tot pompier m-aș face. Este ceva extraordinar să poți să lucrezi în domeniul ăsta și să vrei să lucrezi în domeniul ăsta. Vreau să le insuflu celor doi băieți ai mei dragostea față de meseria asta și cred că cel mic îmi va călca pe urme. Are curajul necesar pentru asta, pentru că  într-o situație de urgență toți fug înapoi, tu trebuie să alergi înainte. Trebuie o doză mare de curaj. Datorită lor, pentru a-i ști în siguranță și pentru a-i face precauți, într-o zi am compus mica povestioară a focului. Ce înseamnă ”FOC”? ”FOC = Flăcările omoară copii”, atunci când aceștia folosesc flacăra fără a se afla sub supravegherea unui adult. Nu m-am gândit niciodată să renunț la meseria asta, adrenalina este cea care mă menține. Am participat la concursul de ofițeri și când am realizat că ar trebui să stau la birou, am dat înapoi. Munca de birou nu este pentru mine. Biroul meu este pe autospeciala de intervenție”, a spus plutonier adjutant Ionel Gîrboiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here