Curtea de Conturi ar putea fi sesizată despre posibile abuzuri săvârşite de mai mulţi magistraţi de la PÎCCJ

0
1332

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor propune sesizarea Curţii de Conturi pentru analizarea şi soluţionarea problemelor semnalate de un cetăţean, referitoare la posibile abuzuri săvârşite de mai mulţi magistraţi de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu concediile anuale. „La Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a fost înregistrată scrisoarea domnului Ciobanu Nicolae Răzvan, prin care sesizează săvârşirea unor posibile abuzuri de către mai mulţi magistraţi aflaţi în funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă ICCJ, de natură să producă încălcări grave ale legii şi să creeze prejudicii bugetului consolidat al statului. În fapt, este vorba despre acţiuni presupus a fi ilegale ale procurorilor şefi ai DNA, Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi, şi ale procurorului şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, care, în mod succesiv, în timpul mandatului acestora în fruntea respectivelor instituţii, au emis mai multe ordine prin care s-au acordat procurorilor celor două structuri ale PÎCCJ zile libere de concediu anual în afara cadrului legal. Prin scrisoarea transmisă, petentul solicită analizarea necesităţii efectuării unei anchete proprii a Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, precum şi sesizarea instituţiilor competente”, se precizează în scrisoarea transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaților şi semnată de preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD de Vrancea, Nicuşor Halici.

Potrivit documentului, având în vedere prevederile art .59 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Comisia juridică este competentă să verifice „constituţionalitatea proiectelor de legi şi a propunerilor legislative, reglementări în domeniul dreptului civil, penal, contravenţional, procedură civilă, penală, administrativă, organizarea judecătorească, alte reglementări cu caracter precumpănitor juridic, probleme de disciplină parlamentară, incompatibilităţi şi imunităţi”. „Pentru a răspunde solicitărilor petentului, vă rugăm să dispuneţi sesizarea Curţii de Conturi a României pentru analizarea şi soluţionarea problemelor sesizate prin scrisoarea înregistrată la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi”, se mai menţionează în scrisoare.

Biroul permanent a luat act de această scrisoare, a precizat secretarul Camerei, Georgian Pop, după şedinţa conducerii acestui for.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here