Recomandări de la polițiști privind circulaţia în condiţii de ceaţă

0
64

Având în vedere faptul că ceața este tot mai prezentă în această   perioadă, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Totodată, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor.

În aceste condiții, vă recomandăm să adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales când fenomenul ceții dense este asociat și cu un carosabil umed.

Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față! Circulați cu viteza redusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față!

Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanță mult mai mare față de autovehicul, decât în condiții normale. Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți!

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Totodată, este util ca, pe timpul deplasărilor în cursul nopţii, aceştia să poarte accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culoare deschisă, atunci când circulă pe partea carosabilă.

Drum bun!

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here