Marian Oprișan: În Vrancea, de Ziua Națională a României, Unirea a făcut puterea!

0
495

Doresc să mulțumesc tuturor românilor pentru patriotismul și devotamentul arătate cu ocazia aniversării ”Centenarului Marii Uniri”. Aici, în Vrancea, s-a făcut la 24 ianuarie 1859 Unirea Principatelor Române și tot aici, la Vrancea, s-a scris istoria României Mari în 1917, cu sângele a zeci de mii de români care s-au jertfit la Mărăști și Mărășești.

Prezența la Mausoleul Eroilor Mărășești a Prim-Ministrului Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, reprezintă un mesaj puternic privind semnificația jertfei eroilor români în realizarea Unirii de la 1918.

Pe 1 Decembrie noi, vrâncenii, am fost mândri că am putut arăta cât de mult ne prețuim țara, identitatea si ne onorăm eroii. Și cu această ocazie am arătat că noi, vrâncenii, suntem și vom fi mereu la înălțimea vremurilor pe care avem onoarea să le trăim!

În mod special doresc să mulțumesc celor peste 5.000 de români prezenți sâmbătă, 1 Decembrie 2018 în Piața Unirii din Municipiul Focșani.

Pe această cale doresc să mulțumesc pentru prezența la Focșani Prim-Ministrului Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă și militarilor Garnizoanei Focșani pentru asigurarea gărzii la Mausoleul Mărășești. Un loc special au, în inima noastră, militarii care au organizat impresionanta parada militară din Municipiul Focșani.

Îi enumăr aici pe militarii Regimentului 30 Gardă ”Mihai Viteazu”, pe cei ai Unității Speciale de Gardă, Onoare și Protecție Instituțională din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și pe cei din Garnizoana Focșani pentru realizarea impresionantei Parade Militare din Municipiul Focșani. Felicitări militarilor Brigăzii ”LAROM” Focșani pentru decorarea celor 8 steaguri de luptă! Mulțumim și Fanfarei Militare! Îi asigur pe militarii și pe comandantul Garnizoanei Focșani de toată dragostea și admirația românilor.

Mulțumirile noastre merg și către Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei care a oficiat slujba de comemorare a eroilor de la Mausoleul Mărășești dar și preoților care au oficiat slujbe religioase la mausoleele din Vrancea.

De asemenea, țin să aduc mulțumiri profesorului universitar dr. Ioan Scurtu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, profesorului universitar dr. Ioan Opriș, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, profesorului universitar dr. Corneliu Mihai Lungu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, profesorului universitar dr. Gheorghe Onișoru, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, Secretar al Secției de Științe Istorice și Arheologice dar și publicistului dr. Florian Bichir pentru participarea la Simpozionul ”Întâlnire cu Istoria” organizat în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea în data de 1 Decembrie 2018.

De asemenea, mulțumesc E.S. Muhammad Amhar Azeth, Ambasadorul Indoneziei la București pentru prezența sa în Vrancea, de Ziua Națională a României cât și deputatului Florin Iordache, Vicepreședintele Camerei Deputaților. Aceleași mulțumiri le aduc și europarlamentarilor români care s-au prins în Hora Unirii aici, la Vrancea, Norica Nicolai, Ana-Claudia Țapardel și Andi Cristea.

Totodată, aduc mulțumirile mele membrilor Guvernului României care au fost prezenți în Vrancea de 1 Decembrie, respectiv Tudorel Toader – Ministrul Justiției, Eugen Orlando Teodorovici – Ministrul Finanțelor Publice, Lucian Șova – Ministrul Transporturilor, Petre Daea – Ministrul Agriculturii, Alexandru Petrescu – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Pentru modul în care au gândit programul televiziunii publice de Ziua Națională a României doresc să transmit sincere felicitări Doinei Gradea – Președintele TVR, producătorului general TVR, Alexandru Sasu și echipei care a asigurat transmisia evenimentului de la Focșani. De asemenea transmit aceleași felicitări domnului Adrian Ursu, directorul editorial al Antenei 3 și o felicit pe Roxana Ciucă și toată echipa Antena 3 pentru transmisiile din Piața Unirii, Focșani. Aceleași gânduri le transmit și lui Marius Ghilezan – editorialist România Liberă, marelui Ilie Năstate, compozitorului Horia Moculescu, cetățean de onoare al municipiului Focșani, Didinei Viorica Toporaș, cetățean de onoare al municipiului Focșani, sportivului Narcis Răducanu, Generalului de Brigadă Dan Paul Iamandi, Inspector General IGSU, colonelului Ionuț Șindile – Inspector Șef al Inspectorului General al Jandarmeriei care au acceptat să fie alături de vrânceni de Ziua Națională.

Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc pentru prezența în Vrancea domnului Petre Lăzăroiu, Judecător la Curtea Constituțională, lui Mihai Busuioc, Președintele Curții de Conturi și lui Lucian Dan Vlădescu, Președintele Autorității de Audit, din cadrul Curții de Conturi a României. Ultimul, dar nu cel din urmă pe lista invitaților care au venit de Ziua Națională a României în Vrancea este bunul meu prieten, secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu.

Doresc, de asemenea, să le mulțumesc jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vrancea, polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Vrancea și lucrătorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny”, Vrancea pentru că au făcut ca activitățile din data de 1 Decembrie 2018 să se desfășoare fără incidente.

Pe această cale doresc să transmit mulțumirile românilor artiștilor și actorilor care au transmis un puternic mesaj patriotic din Vrancea. Mulțumim Paula Seling pentru modul impresionant în care a interpretat Imnul Național cu ocazia comemorării eroilor de la Mausoleul Mărășești, dar și violoncelistului Radu Sinaci pentru interpretarea, tot la Mausoleul Mărășești a unui fragment din Suita Nr. 3 D-dur de Bach . Cu această ocazie îl felicit pe Maestrul Daniel Jinga, pe membrii Orchestrei Metropolitane București și pe valorosul Cor Accoustic pentru emoția transmisă românilor de pe scena din Piața Unirii, Focșani. Maestrul Ion Dichiseanu, actorul Sorin Francu și artistul Sebastian Stan au toată aprecierea noastră pentru momentele realizate pe 1 Decembrie 2018 la Focșani. Mulțumim, de asemenea lui Octavian Ursulescu și trupei ”The Sky”. Nu în ultimul rând dorim să mulțumim Corului Pastorala, Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” și Grupului Vocal ”Cantus”.

Să nu îi uităm nici pe elevii colegiilor și liceelor din Județul Vrancea care au onorat cu prezența lor Ziua Națională a României!

Închei lista celor care au contribuit la succesul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri mulțumind aici Grupului de Lucru care a organizat în cele mai mici detalii acțiunile aniversare, respectiv angajați ai Consiliului Județean Vrancea, Instituției Prefectului, Muzeului Vrancea, Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, Primăriei Municipiului Focșani, Primăriei Mărășești, ISJ Vrancea. Așa să îmi ajute Dumnezeu!

 

Marian Oprișan,

Președintele Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here