Covasna: Începe sezonul de schi în staţiunea Şugaş-Băi; stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri

0
109

Sezonul de schi în staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, va fi deschis începând de luni după-amiază. Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat că, deocamdată, va fi pusă în funcţiune doar pârtia mică de schi, care măsoară 250 de metri lungime, are un grad de dificultate mediu, este dotată cu schi lift, plase de protecţie şi sistem de iluminare cu nocturnă.

Potrivit acestora, cele patru tunuri de zăpadă au funcţionat aproape în continuu în ultimele zile, iar stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri. Pârtia va funcţiona de luni până joi, între orele 15,00 – 20,00, vineri, între orele 15,00 – 21,00, în weekend şi în vacanţă, între orele 9,00 – 21,00. Reprezentata Sepsi Rekreativ, Kolcz Ecaterina, societate care administrează baza de agrement de la Şugaş Băi, a declarat, pentru AGERPRES, că tarifele nu au fost majorate faţă de sezonul trecut, astfel că biletul de acces pe pârtie va fi de 4 lei, iar copiii sub 18 ani, persoanele peste 60 de ani şi cele cu dizabilităţi vor beneficia de reducere. Copiii sub 1,30 metri, precum şi sportivii din loturile naţionale şi olimpice vor beneficia de gratuitate. Abonamentele pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 9 şi 150 de lei în funcţie de numărul de urcări cu ski-liftul (de la 4 la 120).

În staţiunea Covasna, sezonul de schi va începe pe 17 decembrie, iar dacă vor exista condiţii bune de schi se va încheia la finele lunii martie 2019. Autorităţile locale au achiziţionat anul acesta trei tunuri de zăpadă artificială pentru pârtia de schi din localitate, printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene. Pârtia are două tronsoane, unul de 400 metri lungime, cu un grad de dificultate uşor, şi unul de 1.000 de metri lungime, cu un grad de dificultate mediu.

Primarul oraşului Covasna, Gyerő József, a declarat că noutatea sezonului de iarnă o va constitui patinoarul artificial donat de Primăria Sfântu Gheorghe, care va fi montat la baza pârtiei şi va fi inaugurat tot pe 17 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here