GALERIE FOTO: Târg caritabil cu produse tricolore la Liceul Teoretic din Odobeşti

0
269

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie,  Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti a organizat mai multe activităţi care au stârnit interesul elevilor şi cadrelor didactice. A fost organizat un târg caritabil, de către profesoara Ema Dragomir, pentru o fostă elevă a Liceului Teoretic Odobeşti, oarbă şi imobilizată la pat din cauza unei tumori pe creier. Elevii şi cadrele didactice, dar şi bibliotecarul liceului, Daniela Potorac, au realizat produse tricolore deosebite: papioane, brăţări, diademe, semne de carte, broşe, clame de păr cu fundiţe, cocarde, trandafiri, cercei şi chiar un elastic de păr, un colier sau un creion tricolor. Pentru acest târg, elevii liceului au donat tablouri, iar în urma vânzării produselor s-a strâns pentru fata bolnavă suma de 1.550 lei.

De asemenea, a fost semnat un parteneriat cu Scoala Virteşcoiu, prin care elevii de aici, împreună cu profesoara Mirela Matei, au realizat produse tricolore pentru ajutorarea fetei bolnave de cancer. La târg au fost vândute şi produse tradiţionale, borcane cu bunătăţuri cu tricolor, după o idee a directorului adjunct, Amalia Rusu. Acestea au fost donate de elevii şi profesorii liceului. Elevii şi profesorii au păstrat tradiţia de anul trecut, s-au îmbrăcat în straie populare şi au organizat un concurs cu mese tradiţionale. Un elev chiar a purtat o cămaşa de mire a unui stră-străbunic de-al său. Invitaţia la eveniment a fost făcută în versuri: „Tradiţii şi savoare/ La a 100-aniversare/Vă aşteptăm cu mic cu mare/ La această sărbătoare/ Să venim cu bucurie/Să ne îmbrăcăm în ie/ La –nceput de Românie”.

Elevii s-au întrecut pe ei înşişi, râvnind la diplomele pregătite de organizatori pentru cea mai imbelşugată masă, cel mai frumos tort aniversar, cea mai frumoasă masă tradiţională sau pentru artă şi măiestrie. Pe mese s-au putut observa bomboane stilizate, în ton cu sărbătoarea, o prăjitură negresă cu harta României, brioşe tricolore sau chiar un Red Bull tradiţional. Jurizarea s-a făcut de către directorul liceului, Nelu Taman, directorul adjunct Amalia Rusu, dar şi de profesorii liceului. Elevii mai mici sau mai mari şi profesorii nu au uitat şi de semnificaţia istorică a sărbătorii, organizând scenete emoţionante – clasa a VI – a B, pregătită de profesoara Mihaela Rotaru, clasa a VIII-a B, pregătită de Lăcrămioara Teodorescu, dar şi expoziţii sau un concurs pe tema centenarului cu filme realizate de elevii liceului. Corul Glissando al Liceului Teoretic Odobeşti, dirijat de profesoara Ioana Roşu, a încântat audienţa cu cântece care au trezit sentimente patriotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here