GALERIE FOTO: Șahiștii focșăneni au jucat pentru Centenarul Marii Uniri! (III)

0
133

Șahiștii focșăneni au încheiat, săptămâna trecută, seria concursurilor începute mai devreme și prin care au onorat Centenarul Marii Uniri.La Sala Polivalentă Vrancea șahișitii s-au întrecut la șah rapid și blitz.

Competiția la grupa U10 începători, de șah rapid, care s-a desfășurat între 19 și 22 noiembrie, pe parcursul a 11 runde, s-a încheiat având pe primele trei locuri în clasamentul general pe Filip-Andrei Toia, de la Școala gimnazială Ștefan cel Mare Focșani, cu 11 puncte urmat de Andrei Coman, de la Școala gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, cu 7 puncte și Aurelian-Andrei Bușcu, de la Școala gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, cu 6 puncte.

A fost făcută premiere și pe următoarele categorii de vârstă astfel:

  • în clasamentul juniori U08, primele trei locuri au fost ocupate de Robert-Andrei Mureșan, de la Grădinița nr. 18 Focșani, cu 10 puncte, Alexandru Ștefan Tudor, de la Școala gimnazială nr. 3 Focșani, cu 6,5 puncte și Ștefan-Daniel Ursu, de la Școala gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, cu 5,5 puncte;
  • la fete, pe primele trei locuri s-au clasat Maria Georgescu-Apostu, Școala gimnazială Ioan Basgan Focșani, cu 7,5 puncte, Maria-Alexandra Marin, Școala gimnazială Ștefan cel Mare Focșani, cu 5,5 puncte și Irina-Ecaterina Panciu, Școala gimnazială Ștefan cel Mare Focșani, cu 3 puncte.

Întrecerea la grupa blitz juniori s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în ziua de 29 noiembrie. În clasamentul juniorilor U08 primii trei clasați au fost David-Mihai Andrei, de la CSM Focșani 2007, cu 7 puncte, urmat de Andrei Nicolau, de la CS Olimp Șah Focșani, cu 4,5 puncte și Denis-Ionuț Pilă, Școala gimnazială nr. 7 Focșani, cu 4 puncte. Au fost premiate și cele mai bune trei fete: Elena Lupu, de la CS Olimp Șah Focșani, cu 5 puncte, Giulia Lungu, de la Colegiul Național Spiru Haret Focșani, cu 4 puncte și Ana-Maria Apostu, de la CSM Focșani 2007, cu 4 puncte.

Competiția la grupa blitz open a avut loc pe parcursul a 9 runde, tot în ziua de 29 noiembrie. Primele trei locuri în clasamentul general au fost ocupate de Grigore Mălureanu, de la CSM Focșani 2007, cu 8,5 puncte, Marin-LucianVicențiu, de la CM de Șah Speranța Focșani, cu 7 puncte și Emilian-Paul Ioniță, de la CSM Focșani 2007, cu 7 puncte.

A mai fost făcută și o premiere pe de vârstă astfel:

  • jucători cu rating FIDE sub 1700: 1. Sebastian-Ștefan Ciobanu, de la CSM Focșani 2007, cu 6,5 puncte; 2. Sandu Gurguiatu, de la CSM Focșani 2007, cu 6 puncte; 3. Aurelian-Ovidiu Ciobanu, de la CSM Focșani 2007, cu 4 puncte;
  • juniori U10: 1. Alexandru-Ionuț Borza, de la CSM Focșani 2007, cu 5 puncte; 2. Valentin Corbu, CSM Focșani 2007, cu 4 puncte; 3. Adrei-Dănuț Neagu, CS Olimp Șah Focșani, cu 3 puncte.

          Cupa Centenarul Marii Uniri a fost cuprinsă în Calendarul județean șahist pe anul 2018 și a fost organizată de CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah Focșani, în strânsă colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea. Organizarea și arbitrajul au fost asigurate de către Mihai Strîmbu și Anton Soare.

Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here