GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii au jucat moale și au ratat victoria!

0
249
  • CSM Focșani 2007- AFC Botoșani 1-1 (0-0), pe Milcovul

Formații

CSM Focșani 2007: Dogaru – Petrescu (65 Dediu), Panaite, Parlac, Săpunaru – Manu (80 Paizan), Lupu, Salaoru, Pădineanu (65 Popa) – Predoiu (80 Lăudatu), Pasăre.

AFC Botoșani: Brînză – Oprea, Zaharia, Marinescu, Neag, Filip, Penescu, Micloș, Andronic, Bălan, Chica Rosa. Rezerve: Purice, Sicu-Scripcă, Crețu, Damian, Vlădescu, Ilaș.

În ultima etapă a turului campionatului național al Ligii a III-a la fotbal, CSM Focșani 2007 a întâlnit, vineri, 30 noiembrie, pe stadionul Milcovul, pe AFC Botoșani 2. Partida s- a încheiat altfel decât sperau cele câteva zeci de spectatori care au suportat frigul pătrunzător și vântul pentru a le fi alături focșănenilor la ultima lor apariție într-un joc oficial al sezonului. A fost egal după 94 de minute de joc. Un scor corect, care a reflectat ceea ce s-a întâmplat în meci! Gazdele au crezut că este suficient să intre pe teren și să plimbe mingea pentru a câștiga în fața unei formații alcătuită din jucători născuți în 1998 sau mai tineri.

După un prim sfert de oră în care fotbaliștii CSM Focșani 2007 au dominat, dar steril, fără să trimită mingea pe poarta adversarilor, botoșănenii au mutat, cu linia de fund aproape de centrul terenului, și au pus stăpânire pe joc. Nici ei nu au făcut mare ispravă în careul focșănenilor, dar au ținut mingea departe de propriul careu. Prima acțiune cu oarecare grad de pericol a apărut la poarta lui Dogaru în minutul 39, când Andronic a șutat peste transversală din poziție foarte favorabilă. Un minut mai târziu, Manu a combinat cu Predoiu la 20 de metri de poarta lui Brînză, dar șutul vârfului focșănean a dus mingea pe lângă bară. În minutul 42, Dogaru a intervenit foarte bine și a respins mingea trimisă de oaspeți din lateral, spre vinclul opus.

Partea a doua a meciului a început ceva mai animată și în minutul 52 Lupu a intrat din stânga spre centru dreapta, a șutat pe jos în cross și Brînză a intervenit salvator, iar în minutul 55, Salaoru a primit de la Predoiu în careu, dar a reluat cu stângul pe lângă poarta Botoșaniului. În minutul 66, antrenorii Focșaniului au schimbat, au intrat Remus Popa și Dediu, în încercarea de a eficientiza jocul echipei. Un prim efect a fost, însă invers pentru că a urmat o lovitură de colț a ospeților iar Dediu, în încercarea de a respinge, a trimis imparabil în poarta lui Dogaru: 0-1! În minutul 68, Dogaru s-a opus excelent unui șut pe jos al oaspeților.    Cu zece minute inainte de final, la CSM Focșani 2007 au ieșit Manu și Predoiu și au intrat puștii Paizan și Lăudatu. Jocul gazdelor a căpătat ceva culoare, s-a iuțit și, în minutul 88, Remus Popa a fost lansat pe culoar, a sprintat spre gol, dar Brânză ieșit în întâmpinare l-a blocat! În minutul 90, Săpunaru a croșetat pe stânga, a intrat spre careu, a centrat foarte bine în gura porții de unde Pasăre a reluat în gol pentru 1-1. Același Pasăre putea aduce victoria echipe sale în ultimul minut al prelungirilor când a sprintat spre poarta adversă talonat de trei adversari pe care i-a lăsat în urmă, însă, ca și în cazul lui Popa, a fost blocat de Brînză și meciul s-a încheiat cu 1-1. CSM Focșani 2007 a jucat cu adevărat în atac doar în ultimele zece minute când a simțit că e prea mult să piardă pe teren propriu în fața penultimei clasate!

          După meci, Brînză, portarul oaspeților a făcut-o de oaie șutând în ușa de la intrarea spre vestiare, pe care a și spart-o!

 

Rezultatele și marcatorii etapei

Şomuz Fălticeni – CSM Râmnicu Sărat 1-0 (0-0). A marcat Julei, minutul 90.
CSM Focşani – FC Botoşani 2 1-1 (0-0). Au marcat Pasăre, minutul 90, respective Dediu, autogol, minutul 67.
Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi 2-4 (0-1). Au marcat Martin, minutele 52 și 66, respectiv, Vițu, minutul 22, Vişinar, minutul 56, Ionesi, minutul 59, Stănescu, minutul 71.
KSE Târgu Secuiesc – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0 (0-0). A marcat Kurtuly, minutul 51.
Metalul Buzău – Sănătatea Darabani 5-1 (4-1). Au marcat Iacob, minutele 6 și 20, Manea, minutul 27, Benga, minutul 33, Răileanu, minutul 50 respectiv Dănilă, minutul 5.
Sporting Lieşti – CSM Paşcani  1-0 (0-0). A marcat Sevastian, minutul 86.
Suporter Club Oţelul Galaţi – Ştiinţa Miroslava 2-1 (2-0). Au marcat Zaharia, minutele 6 și 27, respectiv Marin, minutul 65.
Clasament: 1. SCM Gloria Buzău 38 puncte; 2. Suporter Club Oțelul Galați – 35 puncte; 3. Bucovina Rădăuți – 31 puncte; 4. Știința Miroslava – 31 puncte; 5. Sporting Liești – 21 puncte; 6. Foresta Suceava – 21 puncte; 7. CSM Focșani 2007 – 20 puncte; 8. Ceahlăul Piatra Neamț – 20 puncte; 9. KSE Târgu Secuiesc – 18 puncte; 10. Metalul Buzău – 16 puncte; 11. Șomuz Fălticeni – 13 puncte; 12. CSM Rîmnicu Sărat – 10 puncte; 13. AFC Botoșani 2- 8 puncte; 15. CSM Pașcani – 8 puncte; 15. Sănătatea Darabani – 7 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here