Handbal, Liga Națională – A fost victoria valorii superioare!

0
244
  • Politehnica Timișoara – CSM Focșani 2007 33-29 (14-9)

 

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Ragea – 2 goluri, Pătru – 7, Posa, Moisă – 2, Popovici, Hagiu – 1, Miroiu – 2, Țuțu – 3, Hrimiuc – 1, Mocanu – 1, Rață – 2, Eros, Sladic – 3, Năstăsie – 5.

Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Păiuș, Orbovici, Milosevic – 4, Dragas, Trif, Neamțu, Varo, Șania – 4, Sadoveac – 6, Marjanovic – 4, Bote, Irimescu – 2, Furak, Cîmpan – 3, Fenici – 7.

 

Partida dintre Politehnica Timișoara și CSM Focșani 2007 de miercuri, 28 noiembrie, se anunța foarte grea pentru oaspeți. Iar pe teren lucrurile au decurs conform anticipărilor. Formația focșăneană harnică, inventivă în atac și decisă în apărare și-a dovedit, totuși, limitele, și a fost net depășită în unele perioade ale meciului. După un promițător 4-4, chiar și cu un 7 metri ratat de oaspeți, a urmat un scurt 4-0 secvențial și s-a ajuns la 8-4. În minutele următoare, gazdele au urcat diferența la șase goluri, dar la pauză timișorenii aveau cinci goluri avans. În partea a doua a întâlnirii, avantajul Politehnicii a crescut la șapte goluri, apoi la 8 și 9 goluri (30-21). Antrenorul Sandu Iacob a mai cerut un timp de odihnă, a facut modificări în dispozitivul de atac al CSM Focșani 2007, apărarea oaspeților a devenit mult mai mobilă și au început să vină golurile: cinci ale lui Pătru, din postură de inter stânga, Hagiu, Țuțu și Rață și scorul s-a strâns: 33-29. Dacă ultima aruncare, la poarta goală a Timișoarei, ducea mingea în plasă partida s-ar fi încheiat cu un plus de doar trei goluri pentru gazde. Ar fi fost foarte aproape de adevărul unui meci în care oaspeții au încercat – și de multe ori, au reușit, să anulze prin viteză plusul de valoare al gazdelor. Însă în mai multe situații graba a stricat treaba și, fructificând erorile de transmitere a mingii comise de focșăneni, timișorenii au lovit necruțători pe contraatac desprinzându-de decisiv cu efort minim.

          Pentru CSM Focșani 2007 urmează jocul de pe teren propriu cu CSU din Suceava, din ultima etapă a turului, de miercuri, 5 decembrie, ora 18,30.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here