GALERIE FOTO: Rugby tag pentru Centenarul Marii Uniri!

0
179

Patru echipe de liceu s-au întâlnit, joi, în sala Liceului cu Program Sportiv, pentru a omagia marea sărbătoare națională – Centenarul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, jucând rugby tag. A fost o competiție sportivă și mult mai mult decât atât pentru că tinerii rugbiști, băieți și fete au aflat de la profesorul Ionel Ambrosie, șeful catedrei de educație fizică și sport de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, ce semnificație are pentru români ziua de 1 Decembrie, avându-i alături pe profesorii lor de sport, dar și pe directorii de școli și pe directorul DJST Vrancea, Daniel Gongu. Evenimentul sportiv cu încărcătură istorică de la LPS Focșani a cuprins și un moment în care, în numele organizatorilor – Colegiul Tehnic Edmind Nicolau și LPS, profesorilor de educație fizică și sport și directorilor le-au fost înmânate diplome pentru munca în domeniul sportului – și  susținerea acestui domeniu, ca și pentru rezultatele din activitatea sportivă.

La organizarea și buna desfășurare a întrecerii o contribuție importantă au avut catedra de rugby a LPS Focșani – profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu, ca și rugbiști ai liceului, unul dintre aceștia, internaționalul U 18 Sergiu Puiescu, asigurând arbitrajul.

A câștigat, joi, în sala LPS Focșani, rugbiul, a câștigat ideea că patriotismul înseamnă și performanță în sport, inclusiv în cel de masă, fără alt obiectiv decât de a onora unul dintre momentele definitorii ale istoriei neamului românesc! În imaginile ce însoțesc acest articol au fost suprinse momentele de premiere, dar și faze din spectaculoasele întâlniri de rugby tag la care au participat echipele CSS Focșani, LPS Focșani, Colegiului Tehnic Edmond Nicolau și Colegiului Economic Mihail Kogălniceanu din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here