Primarul Cristi Misăilă a prezentat proiectele adminstrației locale în fața oamenilor de afaceri din municipiu în cadrul unei întâlniri organizare, ieri, în sala de ședințe a Primăriei. Municipalitatea are la acest moment, în diverse stadii de implementare, 31 de proiecte cu o valoare de 233,3 milioane lei, adică peste 50 milioane euro. Toate proiectele au fost prezentate în fața oamenilor de afaceri cu intenția de a stimula participarea firmelor din județ la investițiile derulate sau care urmează să fie derulate de Primărie. Sunt investiții din fonduri europene la șase unități școlare, la grădinițe, creșe, la resistematizarea infrastructurii rutiere din municipiu, achiziția unui număr de 36 autobuze electrice, amenajarea de spații, verzi, reabilitări de străzi, reabilitarea termică la 15 blocuri din municipiu, reabilitarea și modernizarea rețelei de distribuție a agentului termic în zona Bahne, etc..
Primarul Misăilă a arătat că municipalitatea are o problemă cu lipsa de firme interesate pentru a derula diferitele investiții din Focșani. El a dat exemplul parcării și drumului de acces către noile locuințe ANL din strada Democrației. Deși au fost scoase de patru ori la licitație, nicio firmă nu a fost interesată să realizeze această lucrare. Ori, în aceste condiții, administrația locală nu poate înmâna cheile locuințelor către noii chiriași, deși sunt făcute repartiții, iar tinerii știu că trebuie să se mute într-o casă nouă. „Am organizat această întâlnire pentru a stimula participarea la licitații a mediului de afaceri din Focșani, din Vrancea”, a spus primarului Misăilă, precizând că ar trebui ca banii pe care vrea să îi cheltuiască administrația locală în proiectele de investiții să rămână în Vrancea, să asigure locuri de muncă pentru muncitorii din județ. Primarul a vorbit și despre noile proiecte de investiții pe care le pregătește municipalitatea, respectiv racordarea la gaze a locuințelor din Mîndrești, asigurarea de utilități pentru locuințele nou construite în zona Pomicola sau realizarea de locuri de parcare în municipiu. Edilul a arătat că, în cazul de la Mîndrești, distributorul de gaze nu are licență pentru această localitate. În această situație s-a discutat ca firma de gaze să obțină toate avizele astfel încât să poată fi demarată această investiție solicitată de oamenii din cartier.
De asemenea, pentru casele din zona Pomicola, în prima etapă trebuie asigurate utilitățile în zona, apa, canalizare, gaze, iar ulterior se va trece la amenajarea străzilor. Deja sunt în lucru investiții la utilități pe străzile Caisului, Prunului și jumătate din strada Mircea Diaconu. Tot pentru zona de nord a orașului, municipalitatea vrea să realizeze un studiu hidrologic priin care să fie stabilită o soluție tehnică pentru problema inundațiilor care apar la fiecare ploaie mai puternică. Este un studiu pentru o suprafață de 1600 hectare, de la șoseaua Surăii până la calea ferată din Obor. Deja a fost constituit un grup de lucru format din reprezentanți de la SGA, ANIF, Direcția Agricolă, pentru a evalua soluțiile pe care poate să le aplice municipalitatea.
Nu în ultimul rând, realizarea de noi parcări este unul dintre obiectivele asumate de primarul Focșaniului. Cristi Misăilă a spus că deja a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Interparking, care sunt interesați să investească în realizarea de parcări, în special în zona Pieței Moldovei. Reprezentanții societății au fost la Focșani și au mers în zona Pieței pentru a vedea ce soluții pot fi găsite. De asemenea, municipalitatea vrea să realizeze o parcare în zona Electrica și va fi realizat un studiu de fezabilitate care să stabilească cea mai bună soluție, o parcare subterană sau una supraterană pentru această zonă.