GALERIE FOTO: Demonstraţii cu şi despre roboţi și comunicări științifice la Colegiul Unirea

0
106

Am rememorat! Am plantat! Am construit!

…dar, înainte de toate, am reuşit să marcăm împreună cu musafiri din 15 judeţe ale ţării Centenarul Marii Uniri!

Peste 150 de elevi aproximativ 50 de profesori din 14 colegii centenare din România, precum şi 40 de studenţi de la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov şi-au dat întâlnire la Colegiul Naţional Unirea din Focşani în cadrul proiectului educaţional interjudeţean “Rememoram! Plantăm! Construim – IT& Science Roots” desfăşurat în perioada 23-25 noiembrie.

Manifestările au început cu o sesiune de comunicări istorice din care trebuie amintite prelegerile “Liceul Unirea în timpul Primului Război Mondial”, susţinută de elevii uniriști Nicolae Săcrieru şi Codrin Ghidiu, “Vrancea Eroică” – susținută de domnul Traian Negulescu, director al Direcţiei de Cultură Vrancea, “Andrei Popovici – pionier al aviaţiei militare româneşti”, susţinută de comandor rez. dr. Janel Tănase, dar şi mesajele transmise de ISJ Vrancea, prin domnul Aurel Şelaru, inspector general adjunct al ISJ Vrancea, de Uniunea Profesorilor de Informatică din România (coorganizator al evenimentului) prin domnul Ovidiu Domșa, preşedinte, precum şi cel al Alianţei Colegiilor Centenare din România (coorganizator), prin domnul Octavian Polexa, membru al Consiliului Director.

Nu au lipsit demonstraţiile cu şi despre roboţi, lecţii de programare a acestora, precum şi modele de implementare a aplicaţiilor în predarea informaticii în gimnaziu, cu lectori recunoscuţi în lumea IT-ului pentru profesionalismul lor: Daniel Popa, prof. dr. Răzvan Bologa, lector dr. Claudiu Vințe, Marilena Oprea, Emil Onea, Adrian Colin, Genovica Vulpoiu.

În parcul liceului au fost plantaţi trei stejari, reprezentând cele trei provincii istorice, au fost vizitate Muzeul Unirii, Casa Memorială “Al. Vlahuţă”, Mausoleele de la Mărăşti şi Mărăşeşti, totul încheindu-se cu un minunat microrecital susţinut în capela mausoleului de la Mărăşeşti de Corul Parohiei Irești dirijat de pr. Ionel Miron. Am rememorat istorii eroice privind cu speranţă către viitor, am pus seminţele unor manifestări durabile, am construit roboţi şi i-am programat cu pricepere, toate pentru a aşeza o temelie pe care să se poată construi durabil!

Nu pot lipsi din final mulţumirile către Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria Municipiului Focșani şi Consiliul Local, Direcţia Judeţeană de Cultură Vrancea, Muzeul Judeţean Vrancea, CSEI “Elena Doamna” pentru susţinerea financiară şi logistică, pentru disponibilitatea de a se alătura elevilor şi profesorilor de la CNU în desfăşurarea acestui eveniment care a devenit deja, din spusele participanţilor, unul de referinţă!

Colegiul Național Unirea Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here