Echipă de handbal la Prosport Focșani

0
285

PROSPORT FOCȘANI – HANDBAL, ÎNCEPUT DE POVESTE

PROSPORT FOCȘANI își propune să fie un club etalon pentru sportul vrâncean.

 

Am început cu fotbalul pentru copii și juniori și nu vom rămâne doar la acest  nivel. Din această lună diversificam activitatea clubului și oferim copiilor vrânceni șansa de a practica și alte sporturi la clubul Prosport Focșani, la nivel de performanță. Iar una dintre disciplinele cu rezultate majore în Vrancea este handbalul. Pentru început, handbalul feminin.

De ce handbal? Pentru că Prosport Focșani este un club serios, care pune accent pe performanță, dar și pe oameni. Antrenor la secția de handbal este un adevărat creator de vedete, reputatul profesor RADU GEORGESCU. Alături de domnia sa este doamna profesoară Pavel Loredana.

Profesorul Radu Georgescu s-a născut la data de 8 iulie 1948 și a absolvit UNEFS București. În perioadă 2004 – 2007, a fost coordonatorul centrului de junioare și tineret al Oltchimului Rm. Vâlcea. În această perioadă, antrenorul – profesor Radu Georgescu iese campion național al României de două ori cu junioarele de la Oltchim Rm. Vâlcea. Profesorul Radu Georgescu a reușit lansarea spre marea performanță a mai multor jucătoare junioare, lucru care i-a adus în 2005 titlul de ANTRENOR EMERIT.

A fondat școala de handbal vrâncean. După ce și-a luat licența în educație fizică, Radu Georgescu este repartizat, în anul 1976, la Clubul Sportiv Școlar din Focșani. Pune bazele unei școli de handbal feminin, care s-a făcut cunoscută în toată România, multe dintre sportivele sale ajungând să joace la marile echipe din țară, dar și din străinătate.

Care sunt cele mai importante sportive descoperite și formate de profesorul Radu Georgescu? SIMONA GOGÎRLĂ, VALENTINA ELISEI, ADA MOLDOVAN, PAULA TEODORESCU, JANINA LUCA, MIRABELA TOMA, ALINA BRATU, etc, nume ce nu mai au nevoie de nici o altă prezentare. Au câștigat cupe europene, componente de bază ale echipelor naționale ale României, au luat trofee personale, titluri mondiale, medalii la cele mai tari competiții interne și internaționale. Toate aceste sportive s-au format la Focșani.

Reputatul tehnician ne-a declarat: „Sunt deosebit de bucuros pentru că am reușit să înființăm o secție de handbal la Prosport Focșani. Am fost coleg, la LPS Focșani, cu profesorul Laurențiu Muscalu, și am ales Prosport Focșani pentru că este un club sportiv care își dorește să facă performanță. Avem copile talentate și foarte talentate. Așa cum jucătoare ca Valentina Elisei Ardean, Simona Gogîrlă, Gianina Luca și multe alte campioane au plecat din Vrancea, putem vedea în curând și fete de la Prosport Focșani pe care sperăm să le regăsim în loturile naționale. Nu accept mediocritatea și, mai presus de toate, nu-mi place să stau degeaba. Un om care stă degeaba este o mare risipă. Și pentru el, și pentru ceilalți”.

Doamna profesoară Loredana Pavel a jucat alături de generația de aur a handbalului feminin vrâncean și, alături de reputatul antrenor Radu Georgescu, este hotărâtă să facă performanță.

Prosport Focșani, profesorii Radu Georgescu și Loredana Pavel, Sport, Performanță, Viitor! Urăm mult succes secției de handbal feminin! Bun venit profesorilor Radu Georgescu și Loredana Pavel!

Prosport Focșani organizează selecții pentru secția de handbal feminin. Antrenamentele se desfășoară în Sala Polivalentă din Focșani. Mai multe informații puteți afla direct de la cei doi antrenori:

Radu Georgescu – 0745.613.451

Loredana Pavel – 0721.365.114

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here